L'Audiència deixa en llibertat el cuiner del Collell acusat d'abusar sexualment d'una nena de 8 anys

El processat s'enfronta a 6 anys de presó però la decisió del tribunal fa pensar que la sentència pot ser absolutòria

L'Audiència de Girona ha ordenat deixar en llibertat sense fiança el cuiner acusat d'abusar sexualment d'una nena de 8 anys durant unes colònies al Santuari del Collell (Sant Ferriol, Garrotxa) l'estiu del 2014.

Tot i que encara no hi ha sentència del judici de dilluns, el seu advocat, Carles Monguilod, creu que la posada en llibertat indica que pot quedar absolt. L'acusat s'enfronta a 6 anys de presó per un delicte continuat d'abusos sexuals. El processat estava en presó provisional des del 3 de setembre del 2015.

Ara, més d'un any després, el tribunal conclou que tots els motius per empresonar-lo "han desaparegut". Monguilod considera "molt greu" que l'acusat hagi estat tot aquest temps entre reixes i ho atribueix a una investigació "molt deficient" dels Mossos d'Esquadra, que van "dirigir el cas" contra el cuiner sense buscar altres sospitosos.

Ampliació:

Dilluns, la secció quarta de l'Audiència de Girona va jutjar Sandeep S., un veí d'Olot d'origen indi acusat d'abusar sexualment d'una menor de 8 anys durant unes colònies al Santuari del Collell el 2014. L'home va arribar a la sala de vistes emmanillat i custodiat pels Mossos d'Esquadra perquè està en presó provisional des del 3 de setembre del 2015, quan la família de la nena va interposar la denúncia i el van arrestar.

L'acusat s'enfronta a 6 anys de presó però encara no hi ha sentència del cas. Tot i això, l'Audiència ha ordenat aquest dimecres deixar-lo en llibertat sense fiança. A la interlocutòria, el tribunal argumenta que els motius per mantenir-lo empresonat "han desaparegut". L'advocat de la defensa, Carles Monguilod, creu que aquesta decisió indica que, probablement, Sandeep S. acabarà absolt.

Monguilod ha lamentat que l'acusat hagi estat més d'un any empresonat i ho atribueix a una investigació "molt deficient" dels Mossos d'Esquadra. Segons el lletrat, els agents van "dirigir" el cas contra el processat sense valorar altres possibles sospitosos. "És molt greu que hagi estat tant temps a presó", ha afirmat.

De fet, al judici, l'acusat va assegurar que dos agents dels mossos el van tancar en un despatx del Collell, sense tenir temps d'avisar un advocat ni tampoc a cap dels seus companys. En aquell moment, l'acusat no parlava bé ni castellà ni català i, segons deia, no entenia les preguntes que li feien perquè que no li van facilitar cap intèrpret.

La fiscal demana una pena de 6 anys de presó i sosté que, quan a nena era a la casa de colònies els dies 1, 2 i 3 d'agost del 2014, l'acusat va ballar amb ella i, després, li va abaixar els pantalons i les calcetes i li va passar la llengua pels genitals. També va demanar-li a la petita que li fes el mateix, però la nena va marxar corrents. La defensa sosté que el processat és innocent i vol l'absolució.