Territori adjudica per 261.000 euros les obres d'un tram de la via ciclista del Ter

Els treballs començaran el febrer i duraran dos mesos

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat per 261.000 euros les obres d'un tram de la via ciclista del Ter (Ripollès). L'obra permetrà donar continuïtat a la ruta del Ferro, que va de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses, fins a Setcases. El tram que s'ha adjudicat és el que connecta el nucli urbà de Camprodon amb Llanars, en un entorn molt sensible des d'un punt de vista ambiental i paisatgístic.

Un cop s'hagi realitzat l'obra, quedarà configurat un carril bici d'1,7 quilòmetres de longitud , dels quals 950 metres seran tram urbà de Camprodon, i la resta seran tram interurbà. L'obra començarà al pont de la carretera GIV-5254 que creua el riu Ter, on es preveu eixamplar la vorera actual i condicionar-la fins al l'encreuament amb el passeig de Maristany. Està previst que l'actuació comenci el mes de febrer i s'espera que estiguin acabades en dos mesos.

L'ampliació del pont sobre el Ter permetrà un pas per a vianants i ciclistes de 2,5 metres d'amplada. Un cop travessada la zona urbana que discórrer per Camprodon, la via verda anirà en paral·lel pel marge esquerre de la carretera, fins a connectar amb la zona urbana de Llanars, al parc de mossèn Lluís Suriñach. Aquest tram interurbà de 800 metres de longitud, tindrà una amplada de 3 metres, amb un paviment de sòl-ciment.

Amb aquesta obra el departament posa fil a l'agulla a un dels reclams turístics de la zona. A banda de donar continuïtat a la ruta del Ferro, l'obra connectarà amb la via cicloturística Pirinexus, que utilitza un tram d'enllaç per accedir a la ruta del Carrilet (Olot - Girona), a Sant Joan de les Abadesses i a Camprodon. La ruta del Carrilet és una de les més utilitzades pels aficionats a la bicicleta.

Es tracta d'una zona molt singular des d'un punt de vista paisatgístic i mediambiental, i és que la capçalera del Ter, està envoltada de prats i boscos, amb nuclis urbans, un entorn que el fa ser una de les zones més visitades pels cicloturistes.