Figueres dóna 1,2 MEUR a la Catequística per a la seva rehabilitació i aquesta cedirà l'espai 25 anys

Aquest matí s'ha signat el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i el Patronat

  • El president de la Catequística en una visita a les instal·lacions aquest matí © Carles Pujol
    El president de la Catequística en una visita a les instal·lacions aquest matí © Carles Pujol
  • Lluís Illa (esquerra) i Santi Vila després de signar el conveni © M. Estarriola
    Lluís Illa (esquerra) i Santi Vila després de signar el conveni © M. Estarriola

L'alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU), ha signat aquest matí amb el president del Patronat de la Catequística, Lluís Illa, un conveni de col·laboració que permetrà a l'entitat seguir amb les obres de rehabilitació de l'històric equipament. El consistori dóna una quantitat d'1.200.000 euros i, a canvi, el patronat cedirà les seves instal·lacions a la ciutat per a usos culturals els propers 25 anys. Amb aquest acord es posa fi a les mancances de Figueres pel que fa a equipaments on portar-hi a terme representacions teatrals o musicals de petit format. 'Fins avui havíem d'utilitzar el Teatre Jardí que té una capacitat per a 1.000 persones i quedava massa gran', ha comentat Vila el qual ha recordat que el procediment habitual en aquests casos era demanar al Cercle Esport la sessió de la seva sala. Vila, a més, s'ha mostrat feliç per l'acord assolit i ha remarcat la importància històrica que ha tingut el Patronat de la Catequística per Figueres des del 1931, any de la seva fundació. 'Aquest és clarament un dels equipaments de la ciutat que la gent se sent seus. Figueres hauria vist imperdonable que no haguéssim tirat endavant amb la seva rehabilitació', ha dit el president.

Lluís Illa, per la seva banda, ha recordat que la Catequística va esdevenir una de les principals entitats culturals de Figueres. 'Ara ja ens hem fet el nostre lloc i guanyat aquest espai escènic. Figueres, amb aquest conveni, guanya i el patronat també perquè segueix essent útil per a la ciutat', ha asseverat el president.  A més de les reformes que s'efectuaran a l'interior de l'edifici cal remarcar la construcció d'una nova zona de camerinos i zona d'accés al darrera l'escenari per actors; una pinta i un pont de llums on antigament hi havia el galliner. La darrera fase de les obres, que acabarien com a molt tard la primavera de 2011, consistirà en la rehabilitació de la primera planta, on s'hi ubicarà l'hotel d'entitats de la ciutat.

A més de la programació teatral organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Figueres la nova sala també es podrà utilitzar per organitzar el festival FestiCurts, la Mostra de Cinema de Muntanya i Aventura; i els passis de pel·lícules del Cineclub Diòptria.

Una nova plaça

A la part exterior de l'edifici actualment s'hi troba una pista esportiva amb l'accés vallat. Segons  ha comentat l'arquitecte encarregat del projecte, Jaume Torrent, un altre dels objectius és convertir aquesta pista esportiva en una nova plaça pública i obrir-la a la ciutat. Illa també ha avançat que aquest seria un bon lloc per a portar-hi a terme concerts a l'estiu, ja que 'molestes a molts pocs veïns i té una cabuda ideal per a un concert de grandària mitjana, ha dit.