Detecten 16 pisos amb la llum punxada i tres amb una connexió il·legal d'aigua a la Jonquera

El consistori demana que la policia inspeccioni els habitatges, alguns dels quals estan ocupats

Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de la Jonquera (Alt Empordà), acompanyats de tècnics de les empreses subministradores de llum i aigua, han portat a terme un operatiu a cinc blocs de pisos de la Jonquera (Alt Empordà).

L'alcaldessa, Sònia Martínez, ha explicat que havien demanat a la policia que entrés als pisos perquè tenien la sospita que molts no estaven connectats legalment ni a la llum ni a l'aigua.

Es tracta d'una promoció de cinc blocs situats a tocar de l'institut. Molts d'ells no es van vendre i, actualment, estan ocupats. Després d'inspeccionar els 50 habitatges, es van detectar setze pisos que tenien la llum punxada i tres amb una connexió il·legal a la xarxa d'aigua. A més, la policia va trobar una persona que incomplia la llei d'estrangeria i ho va posar en coneixement de la policia espanyola, que el va detenir.

Aquests pisos estan acabats des de fa uns deu anys però la majoria es van quedar sense vendre. L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, reconeix que alguns estan ocupats i que tenien la sospita que s'havien fet connexions il·legals a la llum i a l'aigua. "És una situació que ens preocupa perquè estan molt a prop de l'institut", ha reconegut.

Per això, des del consistori van demanar suport als Mossos d'Esquadra i també es van posar en contacte amb els tècnics de Sorea i Endesa per tal de fer un operatiu conjunt a la zona. Aquest dispositiu es va portar a terme dimecres al matí i, segons Martínez, no hi va haver incidents.

Com a resultes de les inspeccions d'una cinquantena de pisos, els tècnics van detectar setze habitatges amb la llum punxada i tres més que tenien una connexió il·legal a la xarxa d'aigua. També es va identificar una persona que incomplia la llei d'estrangeria i es va posar en coneixement de la policia estatal, que el va detenir. Aquest és el primer dispositiu d'aquestes característiques que es fa a la zona.