Unes obres d'asfaltatge a la C-66 a Celrà generen fins a 5 quilòmetres de cues i afecten l'autopista

Els treballs havien d'acabar de matinada però s'han allargat fins dos quarts de deu del matí

(Actualitzat 16:42h)

Els conductors que avui circulaven per la C-66 en direcció Celrà s'han vist sorpresos aquest matí per cues de fins a cinc quilòmetres degut a uns treballs d'asfaltatge que s'estaven fent en aquest municipi del Gironès.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), les obres executades per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, s'havien de fer al llarg de la matinada. Malauradament, l'asfalt no s'ha assecat a temps per poder rebre el trànsit de primera hora i pels voltants de les nou del matí s'han començat a generar les cues.

Aquestes, a més d'afectar la C-66, també han generat cues de fins a tres quilòmetres en sentit nord a l'autopista AP-7 per a tots aquells conductors que volien abandonar la via ràpida a través de la sortida 6. Tanmateix el SCT ha assegurat que no s'ha vist afectat el tronc central de la via per la qual cosa la resta d'usuaris de la via han pogut circular amb normalitat.

Els treballs d'asfaltatge s'han donat per finalitzats a dos quarts de deu del matí.


Queixes del consistori

L'Ajuntament de Celrà (Gironès) ha denunciat aquesta tarda el que considera un "greu incident" de circulació arran de les obres. L'alcalde s'ha posat en contacte amb el representant territorial de carreteres a la demarcació per conèixer els motius del "caos circulatori" que ha afectat la C-66 i l'autopista.

El consistori està molest per la falta d'informació i així ho ha traslladat per carta al Departament de Territori i Sostenibilitat. En el document, l'ajuntament reclama un pla d'actuació alternatiu per evitar situacions com les viscudes aquest divendres i recorden que la C-66 és l'única via d'accés que connecta amb Girona i els municipis del voltant.També lamenten haver-se'n assabentat per les queixes dels ciutadans perquè no en tenien constància.

En la carta, el consistori assenyala que és comprensible que unes obres s'allarguin més del previst però consideren que hi hauria d'haver hagut un pla alternatiu per evitar aquest "caos" ja que ha coincidit a una hora punta i moltes persones han quedat afectades, des de treballadors, empreses, transportistes o estudiants, entre d'altres. El servei d'atenció ciutadana de l'ajuntament ha rebut nombroses queixes per aquest incident.

L'alcalde ha subratllat que les cues al seu municipi han arribat a superar els 5 quilòmetres però també a altres vies principals, com ara l'autopista. "Hi ha hagut molts afectats que han arribat tard a la feina, fent cua durant més d'una hora i mitja, per una mala planificació", s'ha queixat el batlle, Dani Cornellà, que ha afegit que creu que la Generalitat hauria de demanar disculpes.

A més a més, recorden que la C-66 és l'única via d'entrada i sortida en desplaçaments cap a Girona, a la N-II i a l'autopista i que a dia d'avui la futura variant continua encallada per temes econòmics. "Si l'empresa avisa que les tasques no acabaran a temps, cal esperar que l'Administració serà prou àgil per pal·liar els efectes en la mesura que sigui possible, mitjançant senyalització d'emergència, presència de policia o desviaments; en el cas d'avui, aquesta agilitat s'ha trobat a faltar", es diu a la carta.

És per això que han demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat explicacions públiques sobre els fets i el compromís de presentar un pla d'actuació que a partir d'ara eviti situacions com la que s'ha viscut avui.