Salt farà servir feromones de llop i tancats electrificats per foragitar els senglars de les hortes

Delimitaran tot el perímetre dels conreus que hi ha entre l'autopista i el riu Ter abans de finals d'any

L'Ajuntament de Salt farà servir un sistema combinat de feromones de llop i una tanca electrificada per evitar les contínues incursions dels senglars a les hores. La regidoria d'Entorn Natural i Medi Ambient el municipi vol protegir els cultius dels danys que provoca la plaga, i per això ha encarregat un projecte que serà realitat abans no acabi l'any.

Per una banda, s'instal·larà fil elèctric a tot el perímetre que envolta la zona d'hortes (situades al nord de Salt, entre l'autopista i el riu Ter). I per l'altra, en diversos punts al llarg del tancat s'hi aplicarà repel·lent biològic; en concret, feromones de llop, que foragitaran els senglars tant bon punt les olorin.

"L'existència d'aquestes barreres es creu que s'escamparà entre els senglars, que són capaços de transmetre coneixements i experiències entre els individus del grup", concreta el consistori en un comunicat. El projecte té un cost inicial de 3.346 euros. A més, un cop s'hagin instal·lat els dos sistemes, l'Ajuntament monitoritzarà la zona "per quantificar la freqüència d'incursions" dels senglars i el número d'individus que poden fer danys a les hortes.