La UdG subhasta per 580.500 € un edifici que estava en desús des de fa més d'un any

Els diners es destinaran a comprar pisos per acollir estudiants i professors visitants

La Universitat de Girona ha subhastat per 580.500 euros un edifici de quatre plantes que tenia al número 19 del carrer Argenteria, a una zona molt cèntrica de la ciutat. El bloc –que ocupa un solar de 75 metres quadrats- era propietat de la universitat des de 1994. Des de llavors, s'ha destinat a acollir estudiants i professors estrangers però des del juny de l'any passat la universitat va decidir no allotjar ningú més.

L'edifici necessita una rehabilitació profunda perquè, entre d'altres, no disposa d'ascensor. Per això, abans d'invertir-hi, la universitat ha preferit desfer-se'n i treure'l a subhasta. Va fer un primer intent al febrer, quan va marcar un preu de sortida de 829.69 euros. En aquella ocasió la subhasta va quedar deserta i al setembre la universitat va fer un nou intent rebaixant el preu.

Les diferents empreses podien presentar ofertes millorant els preus en tres trams diferents: 674.916 euros, 607.424 euros i 577.053 euros. En aquesta segona subhasta (que es va tancar el 26 de setembre) només s'ha presentat una única oferta i per al tram més baix. Es tracta de l'empresa barcelonina DITA Consulting, del sector immobiliari, que va presentar una oferta a sobre tancat per valor de 580.500 euros millorant, doncs, el preu de sortida més baix marcat per la universitat.

Els diners, per comprar pisos més nous

El rector de la UdG, Sergi Bonet, ha explicat que els pisos tenien unes condicions d'habitabilitat "molt precàries" i per això han preferit vendre'ls i, amb els diners, comprar pisos que estiguin més preparats. Estan encara buscant on invertir però l'objectiu és adquirir pisos a la zona propera a la Facultat de Medicina, a mig camí del Campus del Barri Vell i del Campus de Montilivi.

Una subhasta amb condicions

El nou comprador haurà de complir unes condicions imposades per la universitat. Des del balcó del primer pis es penja el tradicional Tarlà que, per festes de la Primavera (pels volts de Sant Jordi), gira i dóna voltes al carrer Argenteria. En l'adjudicació s'especifica també que el nou propietari haurà de mantenir el lloguer d'una anciana que viu al bloc des del 1962.