Madrenas al rector sobre el parc de la UdG: 'Hem de buscar solucions i no culpables entre nosaltres'

L'alcaldessa de Girona sosté que és il·legal aprovar per ple cap aportació mentre estigui en concurs

La situació del Parc Científic i Tecnològic de la UdG no només és complicada a nivell econòmic sinó que està començant a obrir unes escletxes importants entre la universitat i les administracions. Aquest dilluns, el rector ha defensat el ministeri d'Hisenda per com està portant les negociacions i, en canvi, ha apuntat amb el dit a la Diputació i l'Ajuntament de Girona. Segons Bonet, els passos que estan fent són insuficients i assegura que si no es tanca un acord abans del 10 de novembre (data límit fixada pel jutge) i el parc va a liquidació serà per culpa de les administracions.

Davant d'aquestes declaracions, l'alcaldessa de Girona ha volgut replicar el rector i li ha demanat que deixi de banda aquest tipus de declaracions que posen en entredit el compromís de l'ajuntament. Segons l'alcaldessa, cal buscar "solucions i no culpables" i també ha volgut defensar l'actuació del consistori.

Madrenas ha assegurat que el compromís per posar 2 MEUR és ferm i que compta amb el suport de tots els partits. "Vam portar el tema al darrer ple precisament perquè tots els partits s'expressessin i deixessin clar el seu compromís, algú dubta que no pagarem?", s'ha preguntat.

Aprovar qualsevol acord per ple és il·legal

El rector considera que acords de caire polític no són suficients per convèncer l'Estat del compromís de les administracions, que volen aportar fins a 11,3 MEUR per salvar el parc (3,3 MEUR la UdG, 6 MEUR la Diputació i 2 MEUR l'Ajuntament). Davant de la insistència del rector que calen acords de ple amb consignació pressupostària, Madrenas ha remarcat que això és "absolutament il·legal". Els serveis jurídics han comunicat a l'alcaldessa que els regidors que donessin suport a un acord d'aquestes característiques "haurien de respondre amb els seus béns presents i futurs". "No podem fer cap aportació a una entitat que estigui en concurs de creditors i això la universitat ho sap des del primer moment, no penso posar els regidors en aquesta tessitura", ha sentenciat.

Per això, Madrenas ha donat un cop sobre la taula i ha demanat a Bonet que deixi de demanar això a l'ajuntament. Durant un contacte informatiu amb els mitjans, Madrenas ha explicat que apostaran per una altra fórmula per mostrar el compromís amb el parc: aprovar per ple donar els diners a la UdG i que, a partir d'aquí, sigui la mateixa universitat que destini els diners a superar el concurs.

"Nosaltres no ens hem posat mai amb qui ha pres les decisions ni com s'han gestionat", ha dit Madrenas. El consistori només té dos dels catorze patrons del parc i, per tant, sosté que la seva veu mai ha estat decisiva. A més, ha destapat que el parc deu 2,5 MEUR a l'ajuntament en concepte d'impost de construccions de quan es va aixecar el complex. "Nosaltres ja estem disposats a posar-nos a la cua i sabem que serem els últims en cobrar", ha valorat.

Per altra banda, la Diputació de Girona porta al ple de dimarts una aprovació de manifestació de voluntat de col·laborar i donar viabilitat al parc científic. En aquest acord no s'inclouen terminis ni detalls econòmics sobre com s'aportaran els 6 MEUR compromesos.