L'ACA treu a informació pública el projecte per ampliar la depuradora de Figueres

Les obres tenen un pressupost de 5,6 MEUR, inclouen remodelar la instal·lació i aixecar un nou reactor

L'ACA ha posat a informació pública el projecte de millora de la depuradora de Figueres. Fins al 21 d'octubre, tothom que estigui interessat a consultar-ne els detalls tècnics ho podrà fer tant a través de la web com presencialment (a les oficines de l'agència de Girona i Barcelona, o al mateix Ajuntament de Figueres).

El projecte, pressupostat en 5,6 MEUR, permetrà remodelar la depuradora existent. Es construirà un nou reactor i decantador secundari, que garantiran la correcta i eficient reducció de nitrogen adaptant-se així als requeriments legals establerts per la UE. Les obres es completaran amb l'ampliació de la línia de tractament de fangs i un nou edifici de taller i deshidratació, reubicat en un altre indret de la mateixa parcel·la.

L'actual instal·lació té capacitat per tractar 17.000 m3/dia, la qual cosa equival a una població de 146.200 habitants. Dóna servei a Figueres, Vilafant, els nuclis de Vilatenim i Hostalets de Llers, així com també al polígon industrial de Santa Llogaia d'Àlguema.

La depuradora de Figueres es va posar en servei l'any 1981 amb una única línia de tractament. Al 1993 es va ampliar construint una segona línia per depurar les aigües residuals.