Firmes per exigir explicacions al responsable de l'escola de Banyoles on s'han denunciat abusos

S'ha obert una campanya al change.org

Exalumnes de l'escola Baldiri Reixach de Banyoles (coneguda com 'La Vila') han iniciat una campanya de recollida de signatures per exigir explicacions al màxim responsable del centre on s'han denunciat públicament abusos sexuals, físics i psicològics que hauria comès un professor que ja està jubilat.

La campanya va començar fa dos dies i només en falten un centenar per arribar a les 500 que es volen assolir. La iniciativa arriba després de la presentació del llibre 'L'inici del final' de Meritxell Carpio, on denuncia els abusos que va patir els anys noranta quan tenia dotze anys.

Durant aquell acte, que es va fer el 23 de setembre al Teatre Municipal de Banyoles, antics alumnes van reconèixer i denunciar haver patit també abusos sexuals, físics i psicològics i es va subratllar que hi havia altres professors que en aquell moment eren coneixedors dels fets però que mai van fer res per aturar-ho. Segons el text penjat al web change.org, es diu que "un cas tan greu d'abusos a menors no pot quedar sense aclarir" i que per això demanaran explicacions públiques "per part del màxim responsable del centre educatiu durant els anys que va succeir, dels professors que van permetre que passés i del professor assenyalat per tots els testimonis com a autor de les agressions".

Els impulsors consideren que "és de justícia" demanar explicacions a les persones "involucrades" i "responsables" durant tots els anys en què van succeir aquests fets "tan menyspreables" tot "veient el silenci incòmode que regna a Banyoles per part de les institucions".

Finalment, demanen signar aquesta petició per aconseguir el màxim de suports per "poder passar pàgina el més aviat possible".