La Ruta de l'Art de Castelló d'Empúries tindrà Brasil com a país convidat

Una desena d'artistes nacionals i internacionals hi exposaran

L'art i el patrimoni arquitectònic del centre històric de Castelló d'Empúries tornaran a unir-se en el marc de la Ruta de l'Art que enguany arriba a la novena edició. Serà del 7 al 9 d'octubre i comptarà amb una desena d'artistes nacionals i internacionals que exposaran a diferents espais. Enguany el país convidat serà Brasil i inclourà l'obra de l'artista Marco Braccini. En l'acte d'obertura, es comptarà amb la presència del cònsol de Brasil a Barcelona, Gustavo Rocha, i el dissabte i el diumenge es podran degustar productes d'aquest país.

La comissària de la Ruta de l'Art de Castelló d'Empúries (Alt Empordà), Anna M. Constanseu, ha detallat aquest dijous la programació de la nova edició i ha reconegut que la iniciativa va néixer "emmirallant-se" amb el Temps de Flors de Girona per crear un "vincle cultural i artístic" pel poble. Gràcies al suport de l'Ajuntament, ha afegit, s'ha pogut arribar fins a al novena edició que es farà del 7 al 9 d'octubre.

Any rere any ha anat ampliant l'oferta d'activitats culturals, com ara visites guiades, concursos, música en viu i una mostra gastronòmica del país convidat. A través d'un itinerari que transcorre pel centre històric, el visitant pot passejar i gaudir de la interrelació entre patrimoni arquitectònic i art.

Amb la idea d'enfortir els vincles culturals, la ruta convida cada any a una comunitat artística. Fins ara havia estat Galícia, Madrid, Cantàbria, Castelló de la Plana i Polonia i enguany és el torn de Brasil. Així mateix, des de l'any passat que la facultat de Belles Arts de Barcelona col•labora amb una representació d'art emergent, amb alguns dels joves alumnes que han finalitzat els seus estudis.

Per altra banda, també es busca la participació de galeries d'art gironines. La galeria Arcada de Blanes serà la convidada d'enguany.

L'alcalde del municipi, Salvi Güell, ha destacat que aquesta Ruta de l'Art és una activitat consolidada fora de la temporada d'estiu i que en un futur es buscarà potenciar iniciatives com aquesta on es combina la col·laboració pública amb la privada.