El vuitè Shopp Out solidari de la Fundació Ramon Noguera ampliarà l'horari

Es farà del 5 al 9 d'octubre amb la participació de prop de quaranta marques i descomptes de fins al 70%

Prop d’una quarantena de primeres marques de moda, del calçat, de la llar i dels complements seran presents a la vuitena edició de Shopp Out que organitza la Fundació Ramon Noguera, i que té com a objectiu difondre i donar suport a la feina que porta a terme l’entitat. La iniciativa se celebrarà del 5 al 9 d’octubre a la seu de la Fundació, al carrer Indústria de Girona. Shopp out busca oferir al visitant la combinació del shopping social (les marques oferiran descomptes de fins al 70%), amb música, entreteniment i gastronomia a l’aire lliure, alhora que representa una implicació de caire social, donat que el 5% dels beneficis de les vendes es destinaran a impulsar projectes socials.

La vuitena edició comptarà a més a més una ampliació de l'horari, ja que per primer cop s'obrirà també el diumenge a la tarda. En la presentació que s'ha fet aquest dijous, la directora-gerent de la fundació, Pepita Perich, ha explicat que cada nova edició és un "nou repte" per buscar la complicitat de la gent i fer possible projectes socials per a la "millora de la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual".

Girona tornarà a ser la capital del 'shopping social' del 5 al 9 d'octubre. Hi participaran prop d'una quarantena de marques de roba, del calçat, de la llar i dels complements en un espai de més de 4.000 metres quadrats. En l'edició passada, que es va fer del 4 al 8 de maig passat, hi havia una trentena de marques. Entre les noves firmes hi ha Geographical Norway, Mus & Bombon, Nudie Jeans, Asfvlt Sneakers, Diesel i Piu et Nau, entre d'altres.

Una altra de les novetats és que per primer cop s'obrirà també el diumenge a la tarda, de forma que es podrà visitar des de les deu del matí fins a les set. La resta de dies, de dimecres a dissabte, s'obrirà de les deu del matí fins a les nou del vespre.

El director general de Textura, Xavier Alomar, en representació de les marques participants, ha explicat que aquestes novetats volen donar resposta a les demandes dels visitants, com ara oferir una part lúdica per a nens. El fet que cada edició s'incorporin noves firmes demostra, segons Alomar, que "hi ha una implicació cada cop més important de les empreses que són responsables socialment".

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, també ha subratllat la importància que les empreses s'impliquin en projectes amb responsabilitat social i ha agraït la "magnífica feina" que des de fa més d 50 anys porta fent la fundació, donant "oportunitats a les persones més fràgils i ajudant a que les seves vides millorin".

Amb la idea que el visitant pugui passar tot el dia al recinte, s'ha programat de nou una oferta lúdica. Hi haurà 'food trucks', concerts en directe (Double Chick, Defunky's, Buena Onda i Caravan Blues), juntament amb activitats infantils, concursos a través de les xarxes socials i xecs regal, entre d'altres activitats.

Aquesta nova edició compta amb el suport de l'actor, autor i drector del FITAG, Martí Peraferrer, i la directora de la Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat de Girona, Maria Rosa Terradellas, com a padrins.

Un creixement constant

El ressò d’aquesta iniciativa pionera de la Fundació Ramon Noguera ha anat en augment des de la primera edició del Shopp Out, que va tenir lloc el 2013 i que va comptar amb tres marques en un espai de només 300 m2. En la segona edició l’espai es va doblar i hi van participar set marques, mentre que el maig del 2014 es va passar a 20 firmes comercials amb més de 4.000 m2 d’exposició. El nombre de marques va créixer a l’octubre del mateix any fins a la trentena.

La Fundació Ramon Noguera treballa des de fa 50 anys per garantir i millorar la qualitat de vida a les persones amb discapacitat intel·lectual de Girona i comarca. Està especialitzada en la creació i gestió de centres i serveis adreçats a aquestes persones i a infants amb trastorns del desenvolupament, i desenvolupa activitats des de dues àrees, la laboral i la social, atén a més de 900 persones al llarg de l’any i dóna ocupació a 260 treballadors, 115 dels quals, amb discapacitat.