El jutjat ajorna la declaració de l'exconseller delegat d'AGISSA investigat per apropiació indeguda

La mesura s'ha pres ja que totes les parts volien ser presents a l'interrogatori

L'exconseller delegat d'AGISSA, Narcís Piferrer, havia de declarar aquest divendres davant del jutge. Finalment, però, no ho farà perquè Instrucció 2 ha decidit posposar l'interrogatori. L'antic alt càrrec, que està jubilat des de l'estiu, havia de respondre sobre presumptes irregularitats en la gestió dels comptes de la societat.

La CUP, que ha demanat personar-se com a acusació popular, va portar el cas a la fiscalia el novembre passat. La formació entenia que Piferrer afavoria els interessos de la part privada de l'empresa en detriment dels públics. Entre d'altres, l'acusava de malversar fons públics o fer factures falses.

Ara, la fiscalia ha presentat una querella contra l'antic cap d'AGISSA per apropiació indeguda. I això és el que el portarà a declarar, en qualitat d'investigat, davant del jutjat d'instrucció que s'encarrega del cas.

Els ajuntaments també hi volen ser

Però la CUP no és l'única que ha demanat personar-se en el cas. També ho han fet els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter. Els tres han sol·licitat que se'ls admeti a la causa com a acusació particular. Ara bé, com ja va alertar ahir l'alcaldessa Marta Madrenas, ho fan així perquè aquesta és "l'única fórmula legal que tenen" ja que cap d'ells ha detectat indicis d'activitat il·lícita en la conducta de Narcís Piferrer.

I aquest ha estat, precisament, el motiu que ha portat a suspendre la declaració de divendres. El magistrat està resolent les diferents peticions que li han arribat, i amb la voluntat que aquestes parts puguin ser presents a la declaració de l'exalt càrrec d'AGISSA, ha decidit ajornar-ne la compareixença. De moment, no hi ha nova data fixada, però podria situar-se a mitjans de novembre.