Unes noves espelmes de Ceres Roura eliminen les males olors de les mascotes

La línia per a gossos conté perfum de cotó i la de gats aroma d'orquídia

L'empresa figuerenca Ceres Roura ha tret al mercat una nova gamma d'espelmes i difusors pensada per neutralitzar les males olors de les mascotes. Les dues primeres col·leccions ja es troben al mercat i es dirigeixen als amos de gossos i gats. En el primer cas, les espelmes contenen perfum de cotó; i en el segon, aroma d'orquídia.

La firma ha desenvolupat aquesta nova gamma de producte gràcies a l'obtenció d'una fórmula especial, que conté additius que atrapen les molècules que provoquen la fortor i les neutralitzen. Les espelmes per a mascotes s'afegeixen a tota la gamma de productes funcionals que ha desenvolupat Ceres Roura (i que ja representen el 25% de les seves vendes).

Entre d'altres, aquest estiu va començar a vendre'n que porten insecticida i eliminen mosquits com el tigre o el que transmet el virus del Zika. La firma va tancar el 2015 facturant 9,25 MEUR i preveu créixer un 7% aquest exercici, entre d'altres gràcies als mercats exteriors. Vol incrementar exportacions a l'Àfrica.

Ampliació:

A l'estiu van ser les espelmes amb insecticida. I ara, les que eliminen les males olors de gossos i gats. La figuerenca Ceres Roura continua sumant productes funcionals al seu catàleg. Són espelmes no tan sols decoratives, sinó amb una funció específica.

La nova gamma que ara surt al mercat es dirigeix als propietaris de mascotes. Gràcies a una nova fórmula, les espelmes neutralitzen la fortor que desprenen els animals. En el cas d'aquelles dirigides als propietaris de gossos, porten a l'interior perfum de cotó. I en el cas d'aquelles pensades per als amos de gats, aroma d'orquídia.

En total, Ceres Roura fabrica cada any més de 3.00 tones d'espelmes. A més de les típiques, el seu catàleg també n'inclou de perfumades, decoratives i litúrgiques. Ara, aquelles funcionals (dins les quals hi ha les anti-mosquits i les pensades per als amos de mascotes) ja s'han fet un lloc dins el conjunt de les vendes. De fet, ja en representen una de cada quatre.

La firma de Figueres combina la fabricació de ceres amb tota una gamma de productes i complements per ambientar la llar. L'empresa va tancar el 2015 facturant 9.250.000 euros. Una xifra que preveu incrementar fins a un 7% al llarg d'aquest exercici. En part gràcies a incrementar les exportacions en mercats com l'africà.

A l'hora de parlar de l'exterior, Ceres Roura ven sobretot a Europa (França, Anglaterra, Alemanya, Itàlia, Portugal, Grècia, Suissa i Holanda). A l'Àfrica, té presència al Marroc, Angola, Guinea Equatorial i Ghana. El llistat de països on exporta es completa amb Israel i el Líban.

Més de 1.500 referències

El catàleg de Roura compta amb més de 1.500 referències. A més de les que porten el seu segell, l'empresa figuerenca també elabora espelmes per a altres marques, per a qui crea productes personalitzats.

Del total de la producció, un 70% es destina a la gran distribució i a l'hostaleria, i el 30% restant a centres de jardineria, floristeries i botigues especialitzades (de regals, decoració i litúrgia). L'any passat, l'empresa empordanesa també va impulsar una nova divisió, Roura Catering, adreçada al cash&carry, a la restauració i al càtering. A més, entre les últimes innovacions que ha tret al mercat s'hi troben les espelmes vegetals.

Nascuda el 1912, Roura compta amb una plantilla de 42 treballadors fixes i també dóna feina a persones amb discapacitats intel·lectuals i autisme (de la Fundació Mas Casadevall, situada a Serinyà). L'empresa figuerenca presideix actualment l'Associació Europea de Fabricants d'Espelmes.