Lloret de Mar té oberts fins a nou expedients sancionadors pel cas dels hotels tancats

ICV retira una moció per declarar persona 'non grata' José Luís Velasco perquè el govern municipal la vol modificar

El cas dels hotels tancats per diverses irregularitats ha arribat al ple de Lloret de Mar. Aquest vespre, a iniciativa d'ICV-EUiA, s'havia de votar una moció que demanava declarar persona 'non grata' l'empresari José Luís Velasco. En el redactat, es remarcava que havia "posat en perill la integritat física" dels treballadors dels establiments, dels clients i dels mateixos veïns per tenir la llum punxada i, en un cas, també una connexió il·legal de gas. La moció també feia costat als treballadors -a qui encara deu diners- i lamentava el mal que havia fet a la imatge del municipi.

Finalment, però, aquest moció no s'ha arribat a votar. L'equip de govern (CiU, ERC i PSC) ha presentat una esmena per modificar el contingut. Segons ha explicat el segon tinent d'alcalde, Jordi Orobitg, han de fer prevaldre la presumpció d'innocència i esperar que es demostri la culpabilitat. Orobitg ha remarcat que darrera dels quatre hotels hi ha quatre societats diferents, i que Velasco no és el titular de totes elles. De fet, només dos dels nou expedients sancionadors van contra ell. Per tant, encara s'ha d'esclarir si és el responsable únic dels fets. Per això, el tinent d'alcalde creu que "no és convenient" portar una moció d'aquest tipus al ple perquè "contribueix al rebombori mediàtic".

També s'ha mostrat contrari a la proposta l'alcalde, Jaume Dulsat, que assegura que l'escàndol dels hotels ha afectat molt negativament la població però que la moció no és oportuna. "A banda de proveïdors i treballadors a qui deu diners, no trobaran ningú més emprenyat que jo mateix però hem estat subjectes passius d'aquest tema i la solució valenta que reclamen no és fer una moció buida de contingut sinó tancar dos hotels en ple mes de setembre com hem fet", ha etzibat l'alcalde als representants d'ICV.

Des de la formació ecologista, han vist que l'esmena presentada pel govern modificaria el text de la moció i han anunciat que la retiraven per la "vergonya" que els produïa que no s'aprovés. El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Rodríguez, ha assegurat que Velasco també deu molts diners a proveïdors (tant que alguna petita empresa podria tancar, ha dit) i que fa la "competència deslleial" als empresaris que paguen degudament tots els seus impostos i els sous als treballadors.