La Fundació Rafael Masó rep una donació que inclou vint dibuixos originals de l’arquitecte

La col·lecció, donada per l’arquitecte Joan Tarrús, està valorada en més de 45.000 euros

La presidenta de la Fundació Rafael Masó i alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha signat aquest dilluns al vespre a la Casa Masó un conveni d’acceptació d’una donació de vint dibuixos originals de l’artista, i onze fotografies i documents relacionats amb aquestes obres.

La donació l’ha fet l’arquitecte Joan Tarrús, un dels màxims especialistes en l’obra de Masó. Madrenas ha agraït la donació, un “acte de generositat” que contribueix “de forma essencial” a la tasca de la Fundació d’estudiar, conservar i donar a conèixer el llegat de Rafael Masó i del Noucentisme català. La donació inclou projectes i esbossos relacionats amb dissenys de brodats i altres teixits que Masó va fer al llarg de la seva carrera, tant per a objectes de la llar com per als encàrrecs de les diverses senyeres i banderes que va fer sobretot entre el 1903 i el 1907. La col·lecció també inclou fotografies d’època d’algunes d’aquestes senyeres, premsa d’aquells anys on apareixen reproduïdes, i còpies modernes d’altres projectes tèxtils.

Els objectes que formen part de la donació, que han estat valorats globalment en 46.740 euros, han passat a formar part de les col·leccions i de l’arxiu de la Fundació Rafael Masó. Es podran veure a la Casa Masó dins l’exposició temporal que la Fundació prepara per aquest hivern, dedicada a la relació de Masó amb el món del disseny tèxtil.

El donant, l’arquitecte gironí Joan Tarrús Galter, s’ha dedicat des de fa dècades a l’estudi i defensa de l’obra de Masó, i és autor de nombrosos llibres i articles sobre l’arquitecte, dels quals destaca la monografia ‘Rafael Masó: arquitecte noucentista’, que va escriure juntament amb Narcís Comadira. També ha estat l’autor de la restauració de diferents edificis de Masó, com la Casa Teixidor (la Punxa), les Escoles de Vilablareix, les Escoles de Sant Gregori i la pròpia Casa Masó, seu de la Fundació.