Unes 300 persones visiten el castell de Montsoriu durant les Jornades Europees del Patrimoni

La visita guiada es va centrar en els darrers treballs realitzats

Unes 300 persones van visitar el castell de Montsoriu en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, que es van celebrar durant tot el diumenge al matí. Coincidint amb aquesta efemèride, es van organitzar unes visites guiades en què s’incidia específicament en les obres de restauració que s’estan fent al castell i en el procés de recuperació de tot el recinte, iniciat fa més de vint anys.

Així, les visites guiades gratuïtes es varen dur a terme durant tot el matí, concretament a dos quarts d’onze del matí i a les dotze del migdia respectivament. Així mateix, amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni durant tot el diumenge al matí, de les deu a les dues, hi havia entrada gratuïta per a tots els visitants.

Els visitants van poder gaudir durant el recorregut dels diversos recintes del castell tot passant per alguns dels indrets més enlairats (torres, terrats, passos de ronda...), amb vistes espectaculars, i també pels racons més amagats i sorprenents (el celler, la gran cisterna del pati d'armes...).


D'aquesta manera, amb la participació a les Jornades Europees del Patrimoni, des del Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva es vol contribuir a fer descobrir i viure al màxim nombre de persones aquest magnífic castell, exemple significatiu del patrimoni cultural comarcal, català i europeu.


D’altra banda, l’exposició “Camins i xarrabascos”, editada pel Consell Comarcal de la Selva, es va exposar durant tot el matí de diumenge a la Pineda Fosca, a Cassà de la Selva, dins els actes de les Jornades Europees de Patrimoni, que varen organitzar conjuntament les poblacions de Cassà de la Selva i Llagostera. En aquest acte hi varen participar una seixantena de persones de Cassà de la Selva i Llagostera que van sortir dels seus respectius municipis fins a trobar-se a la Pineda Fosca, amb l’objectiu de fer una passejada de descoberta pel camí ral de Sant Feliu de Guíxols a Girona, en el tram concret de Cassà a Llagostera. La caminada va transcórrer per un antic camí pràcticament desconegut, que passa entre camps i boscos, i des d’on es poden observar paisatges de la Guerra Civil com l’antic aeròdrom de Cassà de la Selva.


Les Jornades Europees del Patrimoni les va crear el Consell d'Europa l'any 1991 i des de llavors cada vegada hi ha més països europeus que organitzen activitats relacionades amb el patrimoni cultural durant tot un cap de setmana de setembre o octubre. Catalunya s'hi va adherir ja a la primera edició i enguany s’han ofert més de 380 activitats arreu del territori. Enguany les Jornades s’han celebrat els dies 16, 17 i 18 de setembre de 2016. La sessió plenària del programa de les Jornades Europees de Patrimoni al Consell d’Europa va decidir dedicar l'edició d'enguany a les persones que treballen per al coneixement, la difusió i la conservació del Patrimoni agrupades com a comunitats patrimonials.

El lema suggerit de l’edició d’enguany era “Patrimoni de tot@s” i volia posar en relleu la cooperació multilateral de tots els agents necessaris per difondre i conservar el patrimoni cultural, fomentar la màxima visibilitat de la participació ciutadana, el voluntariat, els col•lectius minoritaris, els projectes exemplars de col•laboració i finançament publicoprivat i activitats en les quals les comunitats locals participin de la gestió i conservació del patrimoni.