El nou centre de distribució d'aliments de Santa Coloma de Farners atendrà 220 famílies

És el desè economat que s'obre a les comarques gironines

El nou Centre de Distribució d'Aliments de Santa Coloma de Farners, el desè de les comarques gironines, s'ha inaugurat aquest matí. L'equipament se suma a la xarxa d'economats que ja hi ha al territori i que permeten abastir d'aliments les famílies més necessitades.

La consellera Dolors Bassa ha destacat que els CDA "fan una funció imprescindible en un moment en què, amb dades del 2015, la taxa de pobresa és d'un 19%". La titular del Departament també ha volgut posar de relleu que el nou economat de Santa Coloma "preveu atendre 220 famílies i distribuir 1.500 cistelles d'aliments a un total de 700 persones beneficiàries".

La consellera ha subratllat que el CDA permet "ampliar el sistema de cobertura de necessitats bàsiques de la població més desafavorida, implicant-la i capacitant-la per afrontar de forma autònoma i responsable la situació sociofamiliar en què es troba". Per últim, Dolors Bassa també ha volgut posar de relleu la tasca dels voluntaris que treballen en aquests equipaments.

Abans de la inauguració, la consellera ha signat un conveni marc amb Dipsalut, la Fundació Banc dels Aliments de Girona, 'la Caixa', Càritas i l'Ajuntament. El document determina les funcions a dur a terme als centres, entre les quals destaquen els tallers de formació per fomentar l'autonomia de les persones i el suport al voluntariat local.

El nou CDA de Santa Coloma de Farners se suma als que ja hi ha a Girona, Salt, Figueres, Lloret de Mar, Olot, Palafrugell, Banyoles, Roses i Torroella de Montgrí. La majoria dels beneficiaris vénen derivats dels serveis socials, a més d'entitats com Càritas o la Creu Roja.