Quatre detinguts per tenir gairebé 1.500 plantes de marihuana a Camós i Lloret de Mar

Els homes van passar a disposició judicial i deixats en llibertat

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 6 de setembre, tres homes, de 45 a 60 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina, veïns de Banyoles i Lloret de Mar, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.
 
A quarts de tres de la matinada del 6 de setembre, els mossos estaven realitzant patrullatge preventiu per la població de Camós (Pla de l’Estany) quan van veure un home en actitud vigilant en una masia abandonada.
 
Els agents van realitzar les comprovacions pertinents per tal d’esbrinar que feia aquella persona en aquell lloc i van descobrir que estava vigilant una plantació de marihuana que hi havia a l’interior de l’edificació. Els mossos van localitzar 696 plantes de marihuana, 11 portalàmpades, 11 bombetes halògenes, 11 transformadors, 1 filtre de carboni, 1 extractor d’aire i 2 aires condicionats.
 
La patrulla va detenir l’home per un delicte contra la salut pública. Un cop a dependències policials es va esbrinar qui era el propietari de la plantació i també el van detenir.
 
El mateix dia a Lloret de Mar (Selva Litoral), els mossos van saber d’una possible plantació de marihuana en un domicili.
 
La patrulla en arribar al lloc, van constatar que hi havia una doble escomesa per tal que no es facturés la llum consumida, a més d’una forta olor a marihuana. Els agents van localitzar a un home que tenia les claus del domicili i que deia que es feia càrrec de la seva vigilància per tal que ningú l’ocupés.
 
Un cop feta la inspecció, els mossos van trobar 800 plantes de marihuana amb tot l’equipament necessari per la seva elaboració i posterior distribució.  Des del domicili del vigilant la patrulla va comprovar que tenia un sistema de videovigilància de l’interior de la plantació per tal d’evitar l’accés a altres persones.
 
Davant les evidències i la incoherència de les respostes que donava l’home davant les preguntes dels mossos, els agents van detenir l’home per un delicte contra la salut pública. Els detinguts, van passar el dia 7 i 8 de setembre a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Girona i Blanes, el qual va decretar la seva llibertat.