La Rosaleda de Girona tornarà a funcionar com a restaurant a partir de l’octubre

L’Ajuntament ha aprovat la concessió administrativa per a recuperar l’espai de restauració

L’Ajuntament de Girona ha aprovat la concessió administrativa demanial de la Rosaleda, que permetrà adjudicar la gestió de l’espai durant el mes d’octubre perquè sigui un restaurant amb escola de formació. D’aquesta manera la Devesa recuperarà un dels seus espais més emblemàtics.
 
Les obres del local van finalitzar el passat mes de juny, i l’Ajuntament va optar perquè “La Rosaleda” tornés a ser un restaurant com havia estat anys enrere. A més, es va apostar per dotar aquest projecte d’una clara funció social, ja que la gestió s’ha d’atorgar a una empresa sense ànim de lucre i del tercer sector amb l’objectiu d’ajudar a disminuir l’atur i lluitar contra la marginació social.
 
L’alcaldessa de Girona Marta Madrenas ha destacat que “es tracta d’un projecte innovador que va més enllà de ser un simple negoci i que vol esdevenir un referent formatiu, amb una clara voluntat d’integració social de col·lectius especialment desafavorits”. De fet, una de les obligacions dels futurs gestors de l’espai serà l’elaboració d’un projecte formatiu dirigit a persones amb baixa qualificació i risc d’exclusió social, que els permetrà aprendre oficis vinculats al món de l’hostaleria i posteriorment trobar feina en aquest sector.
 
La tinenta d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament local i Turisme Glòria Plana ha explicat que “des del primer moment vam tenir clar que volíem aconseguir un triple objectiu: donar una resposta efectiva per lluitar contra l’atur; dinamitzar la Devesa; i recuperar l’activitat de restauració que hi havia hagut anys enrere a la Rosaleda”. Tenint en compte que una part de l’edifici allotja un espai per a les associacions de la zona, des de l'Ajuntament de Girona també es vol impulsar que l'empresa adjudicatària col.labori amb elles, i que es creïn sinergies amb l'entorn per tal d’atraure a més gironins i gironines a la Devesa fent que aquesta sigui un parc viu tot l'any.
 
Des de l'Ajuntament de Girona s'està treballant per poder inaugurar la Rosaleda aquesta tardor, i es preveu que es pugui iniciar l'activitat abans de Fires.