La cadena hotelera de Lloret diu que no ha comès frau i assegura que són víctimes d'un boicot

L'advocat de l'empresari anuncia accions legals sense concretar contra qui

La cadena hotelera que ha hagut de tancar quatre establiments a Lloret de Mar (Selva) nega que hagi comès cap frau i assegura que són "víctimes d'un boicot".

L'advocat de l'empresari, Yosif M. Gharbaoui (que representa José Luis Velasco des de fa menys de 24 hores), ha assegurat que emprendran accions legals contra "entitats i persones" que han volgut perjudicar la imatge de l'empresari, sense concretar contra qui aniran. "Han volgut dilapidar la imatge del meu client de manera intencionada i buscant el seu benefici", ha manifestat el lletrat, que defensa que Velasco "fa 15 anys que treballa en benefici de Lloret i que no deu res a ningú".

A més, ha insinuat que l'incendi al generador del Sun Village dijous passat –i que va destapar tot el cas dels hotels amb la llum i el gas punxats- va ser intencionat. "És un incendi sorprenent i estrany, i estem investigant què ha passat", ha afegit. També ha assegurat que l'ajuntament "no ha volgut acceptar cap solució" proposada per la cadena per evitar el tancament dels establiments.

Ampliació:

Filtracions interessades, boicot orquestrat i mentides. Aquesta és la versió de l'empresari José Luís Velasco davant del cas dels quatre hotels que han hagut de tancar per tenir la llum punxada, també problemes amb el gas (en el cas del Marina Sand tenien una connexió il·legal) i deure més de 450.000 euros a l'ajuntament en rebuts d'aigua, taxes i impostos municipals.

L'empresari ha volgut donar la seva versió dels fets a través de l'advocat Yosif M. Gharbaoui, a qui va contractar dijous a la nit. El lletrat ha assegurat que hi ha hagut "filtracions interessades" als mitjans de comunicació i ha contradit de ple la versió d'empreses com Gas Natural i Endesa i també la de l'Ajuntament de Lloret. "No hi ha cap frau, tot és mentida", ha assegurat. De fet, ha dit que ja han presentat una reclamació contra Endesa per aquests fets.

El cas es va destapar dijous després que s'incendiés un generador a l'hotel Sun Village. Això va donar peu a descobrir que tenien la llum punxada, segons va informar Endesa. El deute de l'empresari amb la companyia elèctrica és, en total, de 210.000 per factures impagades i de 168.000 euros per la llum estafa durant mesos. Segons l'advocat, estan "investigant" les causes d'aquest incendi, que qualifica de "sorprenen i estrany".

La teoria de la conspiració

Gharbaoui ha donat les explicacions en una roda de premsa improvisada a l'interior del Marina Sand, un cop ja estava clausurat per ordre municipal. Segons assegura, el seu client és "víctima d'un boicot orquestrat per persones i entitats" i ha lloat la feina que José Luis Velasco ha fet per Lloret. "Fa 15 anys que dóna feina a molta gent, no deu res als treballadors i està al dia de pagament amb tothom", ha assegurat. Tanmateix, els sindicats ho neguen: la plantilla del Mediterranean i del Sun Village encara no han cobrat el mes d'agost.

Emprendran accions legals

L'advocat també ha negat taxativament que hagin defraudat ni que es degui diners a cap companyia de subministrament. És més, ha anunciat que emprendran accions legals contra qui els vol perjudicar, malgrat que no ha concretat a qui denunciaran. A més, ha carregat contra l'ajuntament perquè assegura que no ha volgut acceptar "cap de les solucions" que van aportar després que s'incendiés el generador al Sun Village. "Hi havia un acord entre l'empresa elèctrica i l'empresa per mantenir-lo obert i l'ajuntament el va fer tancar", ha assegurat. El lletrat ha avançat que presentaran tota la documentació per demostrar-ho als jutjats. "Tot això que dic quedarà acreditat", ha remarcat.

En el moment de la roda de premsa, l'empresari Jose Luis Velasco estava a l'hotel però no ha comparegut per donar cap explicació. Segons l'advocat, el seu client "no s'amaga" sinó que mai ha estat una persona que li hagi agradat "mostrar-se en públic".