L’Ajuntament de Girona oferirà productes aptes per a celíacs en els principals esdeveniments

El consistori ha signat aquesta tarda un conveni de col·laboració amb SMAP

La tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Habitatge i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque; la regidora de Salut de l’Ajuntament, Eva Palau, i la delegada de Girona de l’Associació de Celíacs de Catalunya, Teresa Tudela, han signat aquesta tarda el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’entitat que representa el col·lectiu celíac davant d’organismes públics i privats. L’objectiu del conveni és promoure iniciatives relacionades amb la millora de l’oferta de sense gluten segura a Girona.
 
El compromís principal de l’acord és que el consistori es oferirà, a partir dels propers mesos, productes aptes per a persones celíaques en els esdeveniments principals de la ciutat. Això significa, per exemple, que l’Ajuntament vetllarà perquè els caramels de la cavalcada de Reis siguin sense gluten –fet que ja es fa des del consistori des de fa anys- i perquè hi hagi opcions sense gluten en les begudes i àpats que s’ofereixin en activitats familiars diverses. El consistori procurarà també que hi hagi avituallament apte per a celíacs per a les persones participants als esdeveniments esportius del municipi. La regidora de Salut, Eva Palau, ha ressaltat el valor positiu de l’acord perquè “obre la porta a mesures adients perquè tots els afectats de la malaltia celíaca puguin portar una vida tant normalitzada com sigui possible atenent les seves necessitats dietètiques”.
 
En el marc de l’acord, a Girona es portarà a terme de manera pionera la iniciativa d’incorporar productes aptes per a persones celíaques al Centre de Distribució d’Aliments (CDA) a partir del 2017. El CDA està gestionat de forma conjunta entre l’Ajuntament de Girona, Càritas Diocesana de Girona, Creu Roja i la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques Gironines. “L’actuació que ens permet aquest conveni a través del CDA possibilita accedir a famílies a qui no només resolem el fet d’incloure productes sense gluten a la cistella sinó que a més els fem formació sobre com cuinar-los i manipular-los i, per tant, l’ajuda és doble”, ha explicat Sílvia Paneque.
 
Un altre dels punts del conveni és l’organització, de manera coordinada, d’un seminari entorn de la celiaquia i la seguretat alimentària en la cuina sense gluten dirigida als establiments de restauració de Girona.
 
La representant de l’Associació de Celíacs de Catalunya a Girona, Teresa Tudela, ha subratllat la importància de l’acord remarcant que “és un pas endavant per normalitzar la vida de les persones celíaques”.