La Cantada d’Havaneres de Palafrugell celebra el 50è aniversari amb quatre concerts a Catalunya

Serà a l'Auditori de Girona, el Palau de la Música de Barcelona, el Teatre Ateneu de Tàrrega i l'Auditori Pau Casals d’El Vendrell

Per celebrar el 50è aniversari de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, les quatre diputacions han organitzat un concert a cada una de les demarcacions catalanes. Aquesta iniciativa ha rebut el nom de ‘La Cantada als Auditoris’ i se celebrarà entre el 24 de setembre i el 2 d’octubre. Els escenaris escollits són l’Auditori de Girona, el Palau de la Música de Barcelona, el Teatre Ateneu de Tàrrega i l’Auditori Pau casals d’El Vendrell.

La cantada inaugural serà a Girona, on actuaran Peix Fregit, Terra Endins, Els Cremats i Neus Mar. Les dues següents cites seran el 29 de setembre a Barcelona i l’1 d’octubre a Tàrrega. Finalment, el concert de cloenda serà el d’El Vendrell, i hi actuaran també Peix Fregit, Neus Mar i Els Cremats, en aquesta ocasió acompanyats per Veles i Vents.

Com és habitual en totes les cantades, al final dels quatre concerts els diferents grups faran tres cançons junts: ‘El meu avi’, ‘La vella Lola’ i una composició especial per a La Cantada als Auditoris: ‘El salanc de Calella’.

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha recordat que aquesta iniciativa és “una oportunitat perquè les havaneres puguin escoltar-se arreu del territori català”. A més, ha afegit que 'La Cantada als Auditoris' és “un homenatge a tots aquells precursors d’aquest gènere que van permetre que la Cantada de Calella de Palafrugell fos una referència al món de les havaneres”.