El jutjat de Lugo accepta la CUP com a acusació popular del cas Manga

El diputat Lluc Salellas podria demanar dimissions de polítics en actiu

El Jutjat d'instrucció número 1 de Lugo ha admès la CUP com a acusació popular en el cas Manga, l'escàndol de corrupció per suposades adjudicacions fraudulentes amb epicentre al Consell Comarcal de la Selva que va esclatar el febrer del 2013.

El diputat de la CUP a la Diputació de Girona, Lluc Salellas, ha recordat que han decidit ser part en la investigació judicial perquè, des del consell comarcal i la mateixa Diputació s'han trobat amb traves per accedir a la documentació vinculada al cas. "Ara podrem demanar tota informació referent al cas Manga i començar a treballar per formular acusacions més concretes", ha afirmat Salellas.

El diputat també apunta que, pel que ha transcendit fins ara del sumari del cas, també hi ha implicats polítics que actualment estan en actiu. "Si veiem que hi ha proves molt clares respecte a persones vinculades encara a la Diputació o als seus organismes, no descartem exigir més dimissions", ressalta Salellas.

Ampliació:

La magistrada del Jutjat d'instrucció número 1 de Lugo, Pilar de Lara, ha acceptat la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) com a acusació popular en el cas de corrupció com a cas Manga. És la branca catalana del cas Pokémon que investiga suposats delictes de suborn a funcionaris i càrrecs públics per tal d'aconseguir contractes de serveis públics.

La CUP recorda que la majoria de les persones implicades del cas Manga formaven part d'institucions de les comarques gironines, com el Consell Comarcal de la Selva i els organismes vinculats a la Diputació de Girona Xaloc i Patronat de Turisme. Ara que la CUP està personada a la causa com a acusació popular podran "superar els esculls" que, denuncien, han tingut fins ara per accedir a la documentació relacionada amb el cas.

El diputat de la CUP a la Diputació de Girona, Lluc Salellas, ha recordat que van decidir personar-se com a acusació popular per superar "l'opacitat" amb la que es van trobar quan van demanar documentació vinculada al cas Manga. "Quan vam entrar a aquestes institucions supramunicipals, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de la Selva, vam voler fer seguiment del cas però ens vam trobar amb moltes dificultats d'accés a la informació", ha explicat Salellas.

Aquesta setmana la magistrada els ha admès com a acusació popular. "Ara podrem demanar tota la informació del cas i començar a treballar per formular acusacions concretes contra persones que, en el seu moment, van tenir actuacions vinculades a la corrupció", ha detallat.

Salellas recorda que, pel que ha transcendit públicament fins ara de cas Manga, al sumari hi apareixen noms de polítics que actualment continuen en actiu tant a la Diputació de Girona com a algun dels seus organismes autònoms. "Un cop tinguem accés a la documentació, si veiem proves clares respecte a determinades persones, formularem propostes de dimissions perquè aquestes institucions han d'estar liderades per persones que no tinguin cap ombra de sospita de corrupció", ha afirmat.

Finalment, la CUP també espera "entendre el model de corrupció" que presumptament es va establir amb el cas Manga i analitzar si el 'modus operandi' es va poder estendre a altres institucions. "Sempre ens ha sobtat que l'únic cas gros de corrupció que ha esclatat a les comarques gironines l'investigués un jutjat de Lugo, ens genera dubtes sobre com s'ha fet la feina contra la corrupció a les comarques gironines", conclou Salellas.