Enxampats per pescar amb una xarxa al riu Fluvià a Bàscara

Utilitzaven una xarxa de més de 50 metres que ocupava tota l'amplada del riu

Els Agents Rurals van enxampar un grup de persones que pescaven furtivament utilitzant una xarxa al riu Fluvià, en una zona de pesca lliure sense mort, als afores de Bàscara (Alt Empordà).

En total, havien capturat uns 300 exemplars de peixos entre bagres i barbs. Els Agents Rurals els van denunciar i s'afronten a una possible sanció de 9.000 euros.

Aparentment, semblava que el grup de persones, en el qual hi havia menors, s'estava banyant al riu però en fer la inspecció els agents van localitzar una xarxa que tenien instal·lada i que ocupava tota l'amplada del riu, amb una longitud de més de 50 metres.

Ampliació:

Els Agents Rurals van localitzar, amagada entre la vegetació, una bossa amb més de 10 quilograms de captures recents i una altra xarxa que tenien preparada per ser utilitzada. Una vegada retirada la xarxa del riu, es va comprovar que hi havia capturats més de 150 exemplars. Però, en el recompte final dels exemplars pescats il·legalment es va poder constatar que majoritàriament s'havien capturat bagres (Leuciscus cephalus) i barbs de l'Ebre (Luciobarbus graellsii), amb un total de més de 300 exemplars.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació recorda que la utilització de xarxes en aigües continentals és una acció prohibida per la Llei 22/2009, del 23 de desembre, d'ordenació sostenible de la pesca en aigües continentals, per la qual cosa es va procedir a denunciar a les persones del grup. Això pot representar una sanció econòmica de més de 9.000 euros, sense detriment de les responsabilitats penals en les quals es poden incórrer en haver utilitzat un mètode massiu i no selectiu en l'activitat de la pesca.

El Departament assenyala que la utilització de xarxes, tant en la pesca com en la caça d'ocells fringíl·lids, és un sistema il·legal molt efectiu per realitzar gran quantitat de captures i és utilitzat freqüentment pels furtius pel gran rendiment que ofereix, principalment en la captura d'ocells fringíl·lids. Durant el 2015 i fins a aquestes dates, a les comarques de Girona, s'han realitzat 177 inspeccions de captura de fringíl·lids, 6 denúncies i 8 decomisos per la utilització d'aquest art.