Òmnium rebat Madrenas i defensa que els actes principals de la Diada tinguin lloc a Salt

L'entitat defensa que Girona tindrà un paper actiu l'11-S i que es farà una marxa des de la capital

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha mostrat la seva "sorpresa" pel fet que Girona no sigui seu del "batec" i que sigui l'única capital catalana que hagi quedat fora. Per això, davant d'aquestes declaracions, des d'Òmnium Gironès han volgut recordar els motius pels quals tant ells com l'ANC van escollir Salt com a seu gironina per fer la Diada descentralitzada.

Segons el seu president, Sergi Font, Salt és un exemple de "solidaritat i diversitat" de la societat catalana i representa uns valors que volen que tinguin molt de pes en la "futura república catalana". "Salt és un tema de país i fer la Diada allà és una oportunitat de visualitzar la seva situació i fer-ho en positiu", ha remarcat.

Segons dades de l'Idescat, a Salt hi ha empadronades 29.342 persones, de les quals un 38% són estrangeres. Aquesta dada situa Salt molt per sobre de la mitjana de catalana pel que fa a població estrangera, que és del 13,7%. Per això, des d'Òmnium asseguren que és una iniciativa "molt bona" per al municipi, que podrà fer bandera de la seva diversitat.

"En la República que volem, la societat catalana serà més semblant al què passa a Salt avui en dia que en qualsevol altre lloc", ha manifestat Font, que creu que fer el "batec" en aquesta localitat permetrà també fer arribar a més col·lectius els arguments en favor de la república catalana. "Salt és una oportunitat per ensenyar el que és la societat catalana: oberta, cohesionadora i transversal", ha refermat.

Col·laboració amb Girona

El president d'Òmnium Gironès també ha explicat que, malgrat la capital no sigui la seu el dia de la Diada, sí que organitzarà diversos actes paral·lels. Font assegura que estan col·laborant amb l'Ajuntament de Girona en diverses activitats que, juntament amb sis entitats independentistes més, volen presentar la setmana vinent.

Entre aquests actes, hi haurà una marxa que sortirà des de Girona per anar fins a Salt i portar la gent que participa al "batec".