El 'dream team' de la música catalana es reuneixen a l'Acústica de Figueres en un concert únic

L'espectacle commemora els 15 anys del festival reunint dotze artistes a l'escenari

Al llarg d'avui, Sopa de Cabra, Els Catarres, Albert Pla, Quimi Portet, Mishima, Elefantes, Joan Dausà, Lluís Gavaldà, Mazoni , Sanjosex, Dolo Beltran i Ernest Crusats fan els últims preparatius per l'espectacle coral que commemorarà divendres el 15è aniversari de l'Acústica de Figueres. Es tracta d'un espectacle on participaran els millors grups de l'escena catalana actual i que vol donar una "mirada enrere" des del 2002, quan va començar el festival, fins avui en dia.

El director del festival, Xavi Pascual, ha afirmat que la intenció d'aquesta proposta és "retre homenatge als artistes que durant aquests 15 anys han passat pel festival i han ajudat a que es faci gran i sigui el que és ara". També ha afegit que des de llavors hi ha hagut una "explosió de grups catalans que ha donat artistes que ara són molt populars i que llavors ni tan sols existien".

'La banda sonora de Catalunya', dirigida per Josep Thió i Valen Nieto, repassarà els grans èxits de cada grup. És per això que Pascual ha qualificat de 'dream team' la suma dels dotze artistes que participaran en l'espectacle. El concert reivindicarà "el paper de l'Acústica com un dels primers festivals que va apostar per la música en català" repassant els seus 15 anys d'història.

Durant el concert, cada grup tocarà les cançons més conegudes del seu repertori, però també hi haurà algunes col·laboracions entre artistes. Thió ha avançat que el guitarrista de Mazoni, Jaume Pla, col·laborarà amb el de la Iaia, Ernest Crusats, i que Muchachito tocarà amb els Elefantes. A més, ha destacat que aquest concert "és una bona fotografia de món de la música catalana avui, amb artistes ja consagrats i noves propostes". Els artistes més veterans barrejaran els seus grans himnes amb un repertori recent. Thió ha dit que d'aquesta manera s'aconseguirà un verdader "retrat actual del panorama musical català".

Un karaoke multitudinari

El concert es farà a l'espai amb més aforament de l'Acústica de Figueres, la Rambla que té capacitat per a uns 8.000 espectadors. Pascual ha destacat que en ser un espectacle de "grans èxits" han intentat que el públic conegui totes les cançons perquè pugui cantar durant la hora i mitja que durarà el concert. Al final, ha anunciat, que hi haurà "alguna sorpresa" per acabar la celebració multitudinària. Els detalls, però, no es coneixeran fins el dia del concert.

Pascual ha ressaltat que durant aquests 15 anys el festival ha crescut molt, arribant a 95.000 assistents l'any passat. No és el primer cop que aposten per una producció pròpia per celebrar un aniversari. Quan l'Acústica va complir 10 anys, van musicar poemes de Dalí en l'espectacle 'Salvador Dalí canta".

Dotze veus, un poeta, una ballarina i la música de Pascal Comelade van servir per donar a conèixer una de les facetes més desconegudes del geni empordanès, la d'escriptor. Artistes tan diversos com Albert Pla, Gerard Quintana, Amaral, Kiko Veneno o Martirio van cantar o recitar els poemes.