Una app informarà als ciutadans de Sant Joan les Fonts i crearà una xarxa amb altres municipis

És el primer poble gironí en adherir-se a la plataforma Smartvila

Sant Joan les Fonts (Garrotxa) ha contractat Smartvila per facilitar la informació d’entitats, comerços i el mateix ajuntament als ciutadans. Es tracta d’una aplicació per a mòbils i tauletes que és gratuïta per a l’usuari –només paga l’Ajuntament en funció del nombre d’habitants-.

A banda de centralitzar tota la informació, que es pot filtrar en funció de l’interès de cada usuari, també busca crear una xarxa amb altres municipis. D’aquesta manera, l’usuari pot escollir els pobles que més li interessen per saber què hi passa a través d’una mateixa aplicació. Entre la informació que s’hi recull hi ha des d’incidències, esdeveniments, ofertes de treball o defuncions, entre d’altres.

L’aplicació ha estat dissenyada per una empresa de Lleida que diu Fractal i ja es pot descarregar des d’aquest juliol. Sant Joan les Fonts ha esta el primer municipi gironí en contractar-la però està previst que d’altres també ho facin en breu, com ara Riudaura (Garrotxa).

Ampliació:

Els creadors de l’aplicació ja havien dissenyat app específiques d’alguns ajuntaments però van considerar que podia ser de molta més utilitat crear-ne una que pogués servir per a tots els municipis interessats i facilitar la consulta de la informació als usuaris amb una única plataforma. “És una eina intuïtiva i senzilla”, ha explicat Arnau Torrente, un dels creadors de l’app Smartvila que ha destacat que en un futur pot anar incorporant nous serveis en funció de les necessitats que vagin sorgint.

Aquesta plataforma permet consultar els establiments, les entitats, l’agenda o les notificacions del municipi, entre d’altres informacions. Prèviament, l’Ajuntament l’ha de posar a disposició dels seus ciutadans pagant una quota mensual d’almenys 10 euros i en funció del nombre d’habitants. Els usuaris, per la seva banda, s'han de descarregar de forma gratuïta l'aplicació a través de Google Play o l'App Store.

Per l’alcalde de Sant Joan les Fonts, Joan Espona, és una “oportunitat” per comunicar-se amb els ciutadans que a més permet “crear una xarxa amb altres municipis” ja que l'usuari pot posar filtres i escollir si per exemple vol consultar les agendes culturals de diferents pobles per uns dies determinats. És per això que ha animat a altres ajuntaments a fer el mateix i així poder compartir el màxim d’informació a través de l’app.

Aquest municipi és el primer de les comarques gironines i està previst que en els pròxims dies també ho faci Riudaura (Garrotxa). A nivell de Catalunya, ja hi ha altres indrets que l’utilitzen, com ara Balaguer (La Noguera) o Bellpuig (Urgell).

Espona ha explicat a tall d’exemple que esperen que sigui de gran utilitat per informar de les incidències de trànsit aquest hivern quan comencin les obres de millora del pont que passa per sobre el riu Fluvià i que han de permetre reduir el revolt tancat per accedir a la població. Es preveu que aquesta via quedi tancada durant uns tres mesos i el consistori vol aprofitar l'app per informar de les alternatives de transport que tindran els ciutadans mentre durin els treballs.