Mor una gironina després de caure de 15 metres d’alçada a la zona del pic Alba, a Benasc

Es tracta d'una veïna de Palafrugell de 36 anys que feia un ràpel amb un altre company, que ha resultat il·lès

Una excursionista de Palafrugell (Baix Empordà), Fàtima Portí, de 36 anys ha mort aquest dimecres en caure d’una distància de quinze metres mentre feia un ràpel a la cresta denominada Els quinze gendarmes que dóna accés al cim del pic de l’Alba, a Benasc, a la província aragonesa d’Osca.

La Guàrdia Civil ha confirmat el fet i ha explicat que els serveis d’emergència han rebut l’avís cap al migdia. Els agents dels cossos de rescat han desplaçat un helicòpter a la zona que ha hagut de fer diverses passades fins que ha trobat el cos, que ha caigut uns 100 metres. Un cop allà no s’ha pogut fer res més que certificar que havia mort.

La Guàrdia Civil ha explicat que cap a les 11.50 h a través del 112 s’ha rebut una trucada que informava sobre l’accident de l’excursionista. Sembla que ha caigut uns 15 metres mentre feia un ràpel en companyia d’una altra persona. Per aquest motiu s’han activat especialistes del Greim Benasc, de la Unitat Aèria destacada a Benasc i un facultatiu del 061. Han sobrevolat la zona diverses vegades fins que han pogut localitzar-los.


© Facebook


L’helicòpter ha deixat a terra els especialistes de la Guàrdia Civil i el metge, que un cop han arribat on hi havia l’accidentada només ha pogut confirmar-ne la mort. La dona ha patit una caiguda d’uns cent metres. Més tard s’han evacuat del lloc tant el cos de la víctima com el company d’activitat. Un cop a Benasc, la funerària ha traslladat el cos de la veïna de Girona de 36 anys al dipòsit municipal.