Cap Roig arriba als 45.000 espectadors, xifra rècord en tota la història del festival

L'assistència als concerts ha estat d'un 95,71%

El Festival de Cap Roig de Calella de Palafrugell (Baix Empordà) tanca aquest dimecres la seva 16ena edició amb l'actuació d'Status Quo i assoleix un nou rècord de públic arribant a superar per primera vegada a la història els 45.000 espectadors. El festival ha tingut una assistència mitjana del 95,71% (una xifra lleugerament superior al 2015) i ha penjat el cartell de 'tot venut' a 19 dels 23 concerts. Per l'edició d'enguany han passat artistes com Rod Stewart, Santana, The Corrs, Status Quo, Alejandro Sanz, Antonio Orozco, Manuel Carrasco, Rosario o Sopa de Cabra. Des de fa cinc anys la cita està organitzada per la promotora Clipper's Live.

El director, Juli Guiu, ha destacat que en aquest període han aconseguit batre any rere any els seus propis rècords d'assistència i situar el festival com una cita de referència a nivell europeu. La banda de rock Status Quo –que feia anys que no trepitjava els escenaris de l'estat espanyol- és l'encarregada de tancar aquesta nit la 16ena edició del festival Cap Roig, impulsat per 'la Caixa' i que organitza i dirigeix Clipper's Live. Aquest any la inauguració va ser a càrrec dels Manel (8 de juliol) i, des de llavors, l'escenari dels jardins de Cap Roig ha sigut testimoni de més d'una vintena d'actuacions.

Entre els artistes destacats d'aquesta edició hi ha Rod Stewart, Santana, The Corrs, Status Quo, Alejandro Sanz, Antonio Orozco, Manuel Carrasco, Rosario o Sopa de Cabra. El director del festival, Juli Guiu, destaca que han aconseguit trobar un equilibri entre "artistes top internacionals, artistes top catalans i artistes top espanyols". Per a Guiu, la cita ja està entre els festivals de referència a nivell europeu.

En els darrers cinc anys, el festival ha aconseguit batre els seus propis registres. L'any passat abaixava el teló amb 44.743 espectadors i un nivell d'ocupació del 95,6%. Un any més tard, les xifres s'han incrementat lleugerament: 45.011 espectadors i una ocupació del 95,71%. En aquesta edició s'ha igualat el nombre de concerts amb les entrades esgotades: 19 dels 23.

Enguany, el festival també ha tingut una nit solidària, protagonitzada per la soprano Ainhoa Arteta. El preu de les entrades es destinarà al projecte d'ampliació de les aules i el menjador del Centre Ocupacional Tramuntana de Palafrugell, que té com a objectiu afavorir la inserció laboral de persones amb discapacitat psíquica.

Festival de referència a Europa

Des del festival, han destacat que aquest any s'ha continuat amb la tendència d'incrementar el nombre d'assistents procedents d'altres països europeus. El director general de la Fundació 'la Caixa', Jaume Giró, ha destacat que aquesta edició ha suposat un "nou avenç" en la consolidació de Cap Roig com un festival de referència a nivell europeu. Per a Giró, que s'hagi tornat a batre un rècord de públic significa que els programadors han "encertat" a l'hora d'escollir els artistes nacionals i internacionals que composen el cartell.

D'altra banda, Giró també ha recordat la importància econòmica del festival per al territori. Segons un estudi de la consultora PwC (fet sobre l'edició del 2014), Cap Roig té un impacte econòmic de 14,72 MEUR i suposa la creació de 200 llocs de feina a temps complet durant un any.