Detingut un home acusat de robar plaques solars a la Selva

Els Mossos busquen dos individus més a qui van enxampar la setmana passada quan carregaven el material robat

Un home de 43 anys, de nacionalitat algeriana i veí de Girona es troba en situació de llibertat amb càrrecs després que els Mossos d’Esquadra el van detenir la setmana passada com a presumpte autor de tres robatoris amb força. Es tracta de tres casos de sostracció de plaques solars perpetrats a les instal·lacions esportives de la localitat de Riudarenes (la Selva).

Els robatoris es van cometre entre el 18 de març i el 2 d’agost. En total, els lladres es van apoderar de 60 plaques solars valorades en 14.000 euros. Els Mossos busquen dos individus més a qui van enxampar la setmana passada quan carregaven el material robat i que van poder escapar en el moment de l’actuació policial.

Ampliació:

Arran els fets, els mossos van iniciar un dispositiu de vigilància per tal d’identificar els autors dels robatoris. El matí del 2 d’agost, un treballador de la zona esportiva va trobar 5 plaques sostretes amagades entre branques en una zona boscosa. El 3 d’agost, la policia va veure un vehicle donant voltes per la zona vigilada.

Finalment el cotxe es va aturar davant del camí on es trobaven les plaques amagades. Van baixar dos homes mentre el conductor anava maniobrant amb el vehicle per estacionar el turisme de cul per tal de carregar. Els dos homes van començar a carregar les plaques al porta maletes del cotxe. Els lladres, en veure la policia, van sortir corrents entre la zona boscosa.

Els agents van atrapar al conductor mentre els altres es van fer escàpols. Els mossos van detenir l’home per tres delictes de robatori amb força. El detingut, sense antecedents, va passar divendres passat a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual en va decretar la seva llibertat.