Salut treballa en un projecte d’ampliació dels quiròfans del Trueta

Suposarà una inversió d’uns 12 milions d’euros

El Departament de Salut treballa en un projecte d’ampliació dels quiròfans a l’hospital Josep Trueta de Girona que suposarà una inversió d'uns 12 milions d’euros. Així ho ha anunciat el conseller Antoni Comín que s’ha referit a la previsió de fer un “nou bloc quirúrgic” així com les millores de l’àrea de l’hospital de dia d’oncologia, tot i que no ha donat cap termini de les obres.

Ho ha dit durant una visita a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, on ha aprofitat per veure el nou servei d’hemodiàlisi que ha entrat en funcionament aquest mes amb capacitat per a una vintena de pacients. Uns usuaris que ja no hauran de desplaçar-se tres dies a la setmana a Girona o Figueres.

El titular de Salut també ha elogiat el bon funcionament de l'hospital olotí tot dient que “és la foto de com voldríem que fos el sistema sanitari català” per la seva “excel·lència” i perquè és un model a seguir.

Ampliació:

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa va entrar en funcionament a finals del 2014 en un edifici de nova construcció a les afores. El conseller Comín ha visitat aquest divendres les instal·lacions i n’ha elogiat el seu bon funcionament tot dient que és “modèlic” per tot el territori. Segons ha dit, es troba en uns nivells d”excel·lència” comparable a nivell europeu, no només per les instal·lacions de què disposa, sinó també per la professionalitat del personal, la bona gestió –a través de la Fundació que duu el mateix nom-, i el nivell assistencial integral que s’ofereix. A més a més, té la peculiaritat que forma part d’una aliança estratègica amb dos hospitals més, com és el de Campdevànol i Vic, una línia que se seguirà potenciant, segons Comín, perquè “tothom hi surt guanyant” i perquè aquestes sinergies encara poden créixer més.

La visita ha coincidit amb la posada en marxa del servei d’hemodiàlisi amb capacitat per a 20 pacients. Fins ara, aquests usuaris s’havien de desplaçar tres dia a la setmana a Girona o Figueres per fer-se el tractament. La zona habilitada es troba a la segona planta i compta amb 13 punts de tractament. Aqeust nou servei ha estat possible gràcies a un conveni entre el centre i la Clínica de Girona, segons el qual professionals especialitzats de Girona es desplacen tres dies a la setmana a Olot. L’equip encarregat de fer l’hemodiàlisi està format per un nefròleg, dues infermeres i un auxiliar d’infermeria. El servei obres tres dies a la setmana –dilluns, dimecres i divendres, de les vuit del matí fins a les vuit del vespre.

Més quiròfans al Trueta

El titular de Salut s’ha referit a les reformes que hi ha previstes a l’Hospital Josep Trueta de Girona, que és el de referència a la demarcació, mentre no es pugui tirar endavant el nou edifici per falta de disponibilitat pressupostària. Així, ha esmentat les obres de millora que ja han començat a la zona d’urgències i de la primera fase de millores a la UCI pediàtrica, molt reclamades fins i tot pels mateixos professionals, que tindrà una segona fase l’any vinent. Finalment, ha anunciat que el departament treballa en el projecte de fer un nou bloc quirúrgic que permetrà ampliar les instal·lacions actuals. No ha donat termini però sí que ha dit que suposarà una inversió d’uns 12 milions d’euros, si bé també s’hi inclouen les millores a l’àrea de l’hospital de dia d’oncologia. Aquestes tres actuacions, ha afegit Comín, demostren el “compromís ferm” del Govern cap a un hospital que ha de poder resoldre les necessitats assistencials de tota la regió sanitària. “Mentre no puguem fer el nou Trueta, farem millores molt rellevants a l’actual edifici”, ha subratllat.

Durant la visita, s’ha comptat amb la presència de acompanyat del director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira; l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, i el director-gerent de l’hospital, Carles Puig, entre d’altres autoritats.