Els treballadors de Nylstar ratifiquen l'acord per reconvertir l’ERO

L'empresa tèxtil de Blanes entrarà en concurs de creditors el 31 d'octubre si no hi ha injecció de capital

Els treballadors de la tèxtil Nylstar de Blanes (Selva) han ratificat aquest dimecres en assemblea el principi d'acord al qual van arribar aquest dimarts a la nit la direcció i el comitè d'empresa. Un total de 159 treballadors dels 216 de la plantilla han participat en la votació, 132 dels quals s'hi ha posicionat a favor (83%) i 24 en contra (15%), amb 3 vots en blanc.

L'acord preveu la reconversió de l’ERO d’extinció de 155 treballadors en un de suspensió temporal de 180, que s’aplicaria des del 15 d’agost i fins al 31 de desembre. Paral·lelament, l’empresa entraria en concurs de creditors el 31 d’octubre si no hi ha injecció de capital i no es pot reprendre l’activitat.

L'acord també estableix que, fins que s’iniciï el concurs de creditors o es produeixi una injecció de capital, l’empresa no podrà vendre actius (immobles, maquinària, terrenys, immobilitzat, etc.)

sense l’autorització del comitè d’empresa.Així mateix, el finançament que l’empresa pugui aconseguir durant aquest període es destinaran amb caràcter preferent a la represa de l’activitat productiva i, posteriorment, al pagament de les indemnitzacions i salaris pendents.