Kings of (dancing) Convenience

Els noruecs posen dempeus el públic de Cap Roig amb les seves composicions minimalistes

Erik Glambek Bøe i Erlend Øye (Kings of Convenience) van presentar ahir a la nit davant el públic del Festival Jardins de Cap Roig un repàs a la seva curta discografia abans de treure al mercat el nou àlbum "Peace or Love" que encara no té data de llançament.

De forma cronològica, els noruecs van desgranar els temes més coneguts de "Quiet is the New Loud" (2001), "Riot on an Empty Street" (2004) i "Declaration of Dependence" (2009). L'inici fou fred malgrat els intents de Øye d'animar al públic amb la seva ballaruga i cops de melic rítmics, molt efectius però insuficients per a un públic que sols esperava els temes del darrer àlbum publicat, el més conegut.

"Toxic Girl", "Singing softly to you" i "I don't know what I can save" foren alguns dels temes dels seus inicis més celebrats. "Sou un públic molt funky, potser és cosa de la cultura mediterrània", bromejava Øye que es va convertir en l'ànima d'una plàcida nit que va desembocar en una festa.

Celebració que no va arribar al seu màxim apogeu fins que van interpretar "Boat behind", on el respectable es va posar dempeus al complert. A partir d'allà KOF van rematar la nit amb "Misread", "I'd rather dance" i "Homesick", en total una hora i quart de concert.
 

 

A video posted by Marc Estarriola (@estarriola) on

"Juan" Dausà

Menció a part mereix el teloner, Joan Dausà, qui després de reclamar (literalment) al públic que l'aplaudissin, va confessar havia "pidolat" als organtizadors del festival poder tocar abans de KOF i que Glambek va rebatejar com a "Juan Dousa".

El barceloní va gaudir de vint insufribles i eterns minuts per a presentar les seves peces més conegudes adaptades a l'anglès. Dausà, amb una pronunciació vergonyant, va interpretar alguns temes com "Parlant de tu i de mi", "Jo mai, mai" o "Truca'm". No hi ha dubte que el cantautor ha millorat els directes però encara li queda camí per a recórrer.