Rufus Wainwright, Estopa i Tom Harrell, aquesta tardor a l’Auditori de Girona

L’Ajuntament de Girona elaborarà un mapa cultural de la ciutat per arribar a més públics

L’Auditori de Girona a la venta aquest mateix divendres les entrades de la programació de tardor i hivern. En total, s’han programat 24 concerts des del 18 de setembre d’aquest 2016 fins al 7 de gener del 2017. Dins la secció de música clàssica destaquen noms com Rufus Wainwright, que ve amb el festival Temporada Alta i l’Orquestra Simfònica del Vallès, i que oferiran una reinterpretació d’algunes de les bandes sonores de pel·lícules més conegudes, entre elles la ‘suite’ de Joc de Trons.

La programació de música moderna inclou el trompetista de jazz Tom Harrell, que actuarà per primer cop a Girona, i Estopa, que presentaran el seu novè disc. D’altra banda, des del consistori gironí assenyalen que tenen previst elaborar un mapa cultural de la ciutat per fer les programacions artístiques més transversals i arribar així a més públics, sobretot els joves, que no acostumen a participar de les propostes culturals i musicals que es fan a la ciutat.

Entre els artistes convidats n’hi ha d’internacionals i d’altres més locals. Pel que fa a la secció de projecció internacional destaquen noms com el de Tom Harrell, que s’encarregarà del concert d’inauguració d’aquesta nova programació, Maika Makovski, Barbara Hendricks, Estopa - que presentarà el seu novè disc- Phillippe Herreweghe o l’actuació de Rufus Wainwright, inclosa dins del Festival Temporada Alta.

L’Auditori però també serà l’escenari de concerts i espectacles com el de l’Orquestra de Girona, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i l’Orquestra Simfònica del Vallès. Per retre homenatge a un compositor de la ciutat, el conjunt Música Antiga de Girona ha previst un concert davant la Catedral de Girona on interpretaran tres obres de Jaume Balius. L’organitzador de la programació de música clàssica, Víctor García, ha dit que l’objectiu de l’Auditori és aconseguir “originalitat” i “convertir-se en un referent”. “Es tracta d’una programació que interpel·la, que formula preguntes i que ens convida a continuar somiant”, ha defensat.

Aquest any, a més dels concerts, a l’Espai Marfà s’han previst unes sessions de suport a la creació. En concret, es tracta de 30 activitats de formació, divulgació i promoció de la pràctica musical. Entre aquestes iniciatives destaca la introducció als sons del segle XXI mitjançant les big bands, que anirà a càrrec del trompetista Raynald Colom, un taller d’iniciació al processament creatiu de la mà de Paula Grande i dues audicions comentades de dos discs emblemàtics: ‘The rise and fall of Ziggy Stardust and the spiders from Mars’ de David Bowie i ‘London Calling’ de The Clash.

Un mapa cultural per a Girona

El tinent d’alcalde i regidor de Cultura de Girona, Carles Ribas, ha destacat la necessitat d’aconseguir una cultura més transversal per la ciutat. En aquest sentit, ha posat en relleu la importància de disposar d’una programació variada, amb artistes locals i internacionals. Per això, ha assenyalat que des del consistori estan elaborant un mapa cultural de la ciutat per tal d’arribar a tots els públics, sobretot els més joves que no acostumen a involucrar-se ni participar de l’oferta cultural i musical gironina. “Només un 10% de la gent jove s’aproxima i gaudeix de tot l’espectre de Cultura Girona”, ha explicat Ribas.

El regidor ha afegit que segons els seus estudis el públic que acostuma a visitar els espais culturals i gaudir dels concerts que es fan a Girona tenen entre 45 i 65 anys. “Per això tenim clar que hi ha molt públic latent que encara no ha trobat el seu forat dins la programació cultural gironina”, ha explicat el regidor. El mapa cultural que estan fent, doncs, pretén ser una eina útil per atreure nous sectors de públic i saber allò que més els interessa.