Dulsat, alcalde de Lloret: 'No puc respondre pels mandats anteriors'

Defensa que l'actual equip de govern no té res a veure amb la investigació

L'alcalde de Lloret de Mar (Selva), Jaume Dulsat (CiU), ha volgut desvincular l'operatiu policial desplegat aquest dimecres per investigar suposades adjudicacions fraudulentes de la gestió de l'actual equip de govern.

Els dos detinguts són el secretari i l'interventor municipals, Rafa Garcia i Carles Arbó. Segons Dulsat, durant els mesos que fa que és alcalde "les coses es fan amb legalitat, equidistància i amb molta ètica" però ja ha avançat que "no pot respondre" sobre expedients de fa "set o nou anys".

Dulsat ha recordat que l'escorcoll que fa la Guàrdia Civil sota la direcció de dos fiscals anticorrupció es limita als despatxos dels dos arrestats i són contractes adjudicats a l'empresa GBI Serveix els anys 2007 i 2011, quan Xavier Crespo (CiU) era alcalde del municipi.

Ampliació:

Poc després de les onze del matí, l'alcalde de Lloret de Mar ha sortit de l'ajuntament per atendre els mitjans de comunicació. Des de les vuit del matí, agents de la Guàrdia Civil dirigits per dos fiscals anticorrupció escorcollen dues dependències de l'edifici; els despatxos del secretari i l'interventor, que han estat detinguts en el marc de l'operació 'Tro'.

L'alcalde ha assegurat que els dos arrestats li mereixen "confiança" perquè durant l'any i escaig que fa que ell és al capdavant de l’equip de govern treballen "amb legalitat, equidistància i amb molta ètica". Tot i això, ha avançat que "no pot respondre" per la gestió feta durant els mandats anteriors. "No puc saber què hi ha a tots els expedients fets fa set o nou anys, però el que jo percebo és que es treballa amb professionalitat i no tinc motius per pensar que no ha estat així amb anterioritat", ha declarat.

Dulsat ha concretat que els fiscals i els agents de la Guàrdia Civil estan demanant, per autorització del Jutjat d'instrucció 2 de Blanes, els contractes d'adjudicacions fetes l'any 2007 i 2011 a l'empresa GBI Serveis, de l'empresari Gustavo Buesa. En concret, la del 2007 és una adjudicació per a la construcció del Centre de Tractament de Residus, que va costar 44 MEUR i va pagar l'Agència Catalana de Residus, i la del 2011 és un macrocontracte per a la gestió de les escombraries i la neteja de platges per a un termini de 10 anys i amb un import anual de 10 MEUR.

"S'han obert diligències contra dos funcionaris i en cap cas contra l'ajuntament, els expedients són de dues legislatures anteriors", ha matisat Dulsat. Quan es van fer les adjudicacions, Xavier Crespo (també de CiU) era l'alcalde de Lloret. Crespo ja ha estat condemnat a 9 anys i mig d’inhabilitació per prevaricació i suborn pel cas ‘Clotilde’. El tribunal va considerar provat que va afavorir un empresari rus en un projecte urbanístic quan era alcalde de Lloret.

Dulsat ha dit que han posat totes les facilitats a la policia per tal que l’operatiu es tanqui aviat. "Facilitarem la informació que ens demanen i esperem tornar a la normalitat tan aviat com sigui possible, estem en plena temporada turística i tenim molta feina", ha afegit l'alcalde.

Els dos arrestats presencien els escorcolls dels seus despatxos. "No he pogut parlar amb ells però sí que me'ls he creuat, estaven afectats perquè per a ells és un moment complicat a nivell personal, com no pot ser d'una altra manera", ha explicat Dulsat. L'alcalde no ha volgut entrar a valorar si l'ajuntament emprendrà algun tipus de mesura contra els dos arrestats en cas que entrin a presó. "Volem mirar bé què ha passat, no podem aventurar-nos a dir res ara", ha conclòs.