Pink Martini convida Peralada a la seva celebració 'privada'

El grup de Portland va donar la sorpresa amb la participació de la dissenyadora Ikram Goldman

Pink Martini va retornar ahir al Festival Castell de Peralada per a commemorar el 30è aniversari del certamen. Els de Portland sabien que l'edició d'enguany és una celebració i, de forma encertada, van portar l'espectacle "Celebration". El que ningú havia advertit al públic és que l'actuació es convertiria pràcticament en una festa privada.

L'inici fou d'allò més encertat, amb Storm Large -enfundada en un vestit al més pur estil "bombolla de Freixenet" que li permetia lluir el seu gran "Lovers" tatuat a l'esquena-, interpretant "Amado Mio", "Quizas", donant pas a "Ich Dich Liebe" (T'estimo). Timothy Nishimoto va donar-li el relleu per a cantar "Hang on Litlle Tomato" (Aguanta, petit tomàquet), amb prèvia introducció en català llegida amb esforç pel pianista i líder de la banda, Thomas Lauderdale.

A partir d'aleshores el concert va entrar en un semi estat de letargia, amb un seguit de temes poc o gens engrescadors; "And then you're gone", "Now I'm back" i "Solidao". Fou en aquell moment que va arribar la primera sorpresa de la nit. Lauderdale va donar pas a Ikram Goldman, una de les dissenyadores més populars a EUA i que vesteix a la primera dama, Michelle Obama. La israeliana va interpretar un tema tradicional hebreu mentre un membre de la banda enregistrava l'actuació damunt de l'escenari amb el seu iPhone.

Goldman i Pink Martini es van conèixer el passat mes d'abril, quan la dissenyadora celebrava el 15è aniversari com a professional de la moda. La mateixa Ikram explicava a "Michigan Avenue" com la nit que es van conèixer van quedar-se parlant i cantant junts fins les cinc de la matinada. Aquella trobava va forjar una amistat que ahir es va veure plasmada a Peralada. La seva actuació fou tant naïf que la van repetir, aquest cop però, enregistrada per sis membres del seu entourage. El respectable del festival es va haver d'empassar atònit com Goldman entrava de nou a l'escenari per a poder ser immortalitzat en multicàmera i com, posteriorment, repetia el tema de principi a final.


La presència de Goldman no va acabar allà. En peces posteriors es va situar en un dels laterals de l'escenari acompanyada pels seus amics que ballaven al ritme de Pink Martini. Havia començat la festa privada i Peralada semblava hi havia estat convidada de rebot. Afortunadament, aquest lamentable espectacle va durar poca estona i la normalitat va regnar de nou damunt l'escenari per la part final del concert.

La banda, composada per 12 musics, es van acomiadar en fals amb "Get Happy" del seu àlbum publicat el 2013 per després retornar amb tres bisos: "Malagueña", "Piensa en mi" i "Brazil". Sens dubte, el millor de la nit.