El trànsit a l'AP-7 augmentarà fins a un 5% entre mitjans de juliol i tot l'agost

Aquest mes entraran en funcionament els deu nou radars de tram

Trànsit preveu que durant tots els caps de setmana de juliol es registrarà un trànsit elevat, amb les habituals retencions de l'estiu coincidint amb el desplaçament cap a les segones residències i a les zones típicament de vacances. Tot i així, la punta màxima de mobilitat es produirà a partir de mitjans de juliol i durant tot l'agost, especialment a les autopistes on el trànsit creixerà un 5%. Aquest any, però, es dóna la circumstància que el 31 de juliol és un diumenge, de manera que s'espera una sortida esglaonada entre divendres, dissabte i diumenge.

D'altra banda, durant els darrers caps de setmana d'agost les incidències més importants seran al tram de l'AP-7 a la Jonquera, coincidint amb el retorn dels turistes estrangers cap als seus països de residència.

Les vies més transitades seran les d'accés a la Costa Brava i a la Costa Daurada. De fet, es preveu que des de l'àrea metropolitana de Barcelona sortiran un 2% més de vehicles, fins als 530.000, respecte l'any passat. També es preveu que hi hagi un increment en les xarxes viàries secundàries d'accés a la costa.

Tot i que aquest divendres es posa en marxa el dispositiu especial de Trànsit per a l'estiu, es considera que la sortida de vacances ja es va iniciar per Sant Joan.

El conseller demana prudència al volant

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha demanat als conductors "prudència" al volant i que condueixin "de manera adequada" per evitar una major sinistralitat. En aquest sentit, ha explicat la posada en marxa aquest mes de juliol dels nous radars per tram a l'A-7 al Tarragonès; a la C-16 al Vallès Occidental i al Berguedà; a l'N-II a l'Alt Empordà, i a la C-66 al Baix Empordà, el que representa quasi doblar els ja existents.

"No volem baixar la guàrdia", ha deixat clar el conseller d'Interior, que ha fer una crida a reduir la velocitat evitar distraccions i conduir sota els efectes de l'alcohol, fàrmacs o drogues".

Els atropellaments, assignatura pendent

El conseller d'Interior ha presidit aquest divendres la Junta Local de Seguretat d'Olot. Després, ha inaugurat la nova seu de Protecció Civil de la capital de la Garrotxa. El conseller ha destacat que la ciutat es troba "molt per sota" de la mitjana delinqüencial catalana. "Mentre que al conjunt del país estem parlant de més de 60 delictes per cada 1.000 habitants, aquí ens trobem 27 punts per sota", ha subratllat.

Tot i que l'estadística vagi a la baixa, el conseller tampoc ha amagat que durant el darrer any s'havien disparat els robatoris amb força a domicili. "La coordinació policial ha aconseguit desarticular diversos grups que actuaven al municipi, i s'han empresonat alguns dels seus membres", ha dit Jané. I hi ha afegit: "S'ha fet una bona tasca policial, i això ha permès que els robatoris hagin tornat a baixar".

Per últim, però, el titular d'Interior ha admès que Olot encara té una assignatura pendent: els atropellaments de vianants a zona urbana. "És un tema que preocupa a la ciutat", ha dit el conseller. Al costat de les campanyes engegades per la Policia Local, Jané també ha demanat la implicació tant de conductors com dels mateixos vianants. Als primers, perquè extremin precaucions i no aparquin davant de passos zebra (reduint així la visibilitat dels altres conductors). I als segons, perquè no es distreguin amb el telèfon mòbil a l'hora de creuar un carrer.