Clownia obre portes amb totes les entrades exhaurides per tercer any consecutiu

Fins dissabte, Sant Joan de les Abadesses acollirà artistes de la talla de Tiken Jah Fakoly, La Raíz o Will and the People

Clownia, el festival de música que el grup ripollès Txarango va engegar el 2014 va arrencar ahir la seva tercera edició amb totes les entrades exhaurides. Per tercer any consecutiu, el certamen musical ha hagut de penjar el cartell de complet un cop ha venut totes les 5.000 localitats pel que fa als concerts de pagament. No obstant això, fins demà dissabte 25 de juny, s’espera que per Sant Joan de les Abadesses passin més de 10.000 persones, amb els concerts gratuïts que s’han programat. Enguany, aquesta petita localitat del Ripollès acull artistes de la talla de l’ivorià Tiken Jah Fakoly, Els Catarres, La Raíz o Will and the People.

També es podrà gaudir dels grups de l’any com Itaca Band o Animal. Una de les principals novetats d’aquesta tercera edició és l’Espai Consciència, una fira especial que comptarà amb la presència d’entitats, col·lectius socials, plataformes que treballen per millorar la situació dels refugiats o la gent més vulnerable. El festival Clownia destaca per acollir tota mena de propostes musicals que girin entorn el pensament crític, tant locals com internacionals i de disciplines artístiques diferents: música, circ o teatre. A part dels caps de cartell, durant aquests dies també actuaran grups com Vendetta, provinents del País Basc, o els japonesos Tex & Sun Flower Seed que actuaran al costat de bandes consagrades com Brams, Tomeu Penya, Buhos o d’altres més emergents com Dr. Prats, Auxili, Falciots Ninja o Albercocks. Per Sant Joan de les Abadesses també passarà l’actor i pallosa Pepe Viyuela, Guillem Albà amb les seves classes de teatre per a les famílies o The Pengüins amb el seu ‘Reggae per xics’.

El festival està impulsat pel grup Txarango que “estima la cultura i la defensa com a una arma de diversió massiva”. Per això, l’oferta transversal d’aquest any destaca per comptar de nou amb el Festiclown de la mà de la companyia gallega Pallasos en Rebeldía, també el Circ Vermut, i l’espectacle de Guillem Albà ‘Marabunta’. Albà, a més, oferirà tallers de clown en el marc del festival.

A part, l’edició d’aquest any també compta amb una novetat, l’Espai Consciència, una fira situada davant del recinte del festival, a la zona del camp de futbol de sorra, que comptarà amb entitats, col·lectius o plataformes que treballen buscant alternatives a les formes de consum, telecomunicacions o economia que s’utilitzen habitualment per redirigir-les cap a una vessant més solidària. S'hi han sumat entitats com Rumbo a Gaza, Azadí, Novact, Stop Mare Mortum o la Xarxa de l’Economia Solidària.

Fins demà dissabte hi haurà una representació del Flexo Festival, un certamen que va néixer l’any passat a Cardadeu i que barreja música i il·lustració. Part del col·lectiu d’il·lustradors que en formen part anirà dibuixant i marcant sobre paper alguns dels moments més rellevants del Clownia. Després de celebrar la revetlla de Sant Joan aquesta passada nit amb un conjunt de concerts gratuïts a la Plaça Major de la vila, demà dissabte a les vuit del vespre serà el torn del Cor Safari que actuarà a l’escenari principal del Clownia. Es tracta d’un cor format per nens orfes provinents d'Uganda i que actuen per primer cop fora del continent africà. Entre el seu repertori hi ha cançons de Txarango com ‘Quan tot s’enlaire’.

Part dels beneficis de la moneda solidària del festival, els ‘Clowns’, es destinaran a aquest grup infantil. Finalment, s’ha creat una zona d’acampada exclusiva per a famílies, i separada de la zona d’acampada general, per tal de preservar el descans dels menys noctàmbuls.