Tots els grups de l'Ajuntament de Girona menys el PP exigeixen la dimissió de Fernández Díaz

L'alcaldessa, Marta Madrenas, assegura que el PP practica "accions de guerra bruta"

L'Ajuntament de Girona no ha volgut quedar al marge de la polèmica generada per les gravacions que desvetllen converses entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alonso, per investigar càrrecs d'ERC i CDC. Tots els grups municipals –ha excepció del PPC- han volgut mostrar unitat i condemnar conjuntament els fets, que consideren "molt greus i un ataca als drets fonamentals de la societat civilitzada".

L'alcaldessa convergent ha excusat la presència de la portaveu de Ciutadans, Míriam Pujola, però ha explicat que havien parlat per consensuar el manifest. Per altra banda, la regidora del PPC, Concepció Veray, no ha assistit a la reunió perquè, segons Madrenas, "han creuat trucades" però no l'han pogut localitzar.

Per a tots els grups, els fets són "accions de guerra bruta del PP", han demanat que no es tornin a repetir i han exigit la dimissió de tots els implicats, especialment del ministre. Tanmateix, Madrenas també creu que hauria de plegar tant el president espanyol, Mariano Rajoy, (que, segons les gravacions, estava al cas de tot) i també veu bé que el Parlament vulgui cessar-lo. Està previst que De Alonso comparegui aquest dijous al Parlament per donar explicacions.