Girona destina 162.000 euros a projectes de solidaritat i cooperació

L'alcaldessa, Marta Madrenas, destaca que des del 2012 s'han mantingut les ajudes tot i la crisi

Girona destinarà un total de 162.000 euros a projectes solidaris i de cooperació liderats per entitats gironins. L'import es manté en els darrers anys de govern de CiU, un fet que l'alcaldessa, Marta Madrenas, ha volgut emfatitzar. "Malgrat haver passat uns anys complicats, des de l'Ajuntament de Girona hem volgut continuar amb les mostres de solidaritat cap a països amb més dificultats i més vulnerables que el nostre i per això no hem disminuït les ajudes a la cooperació", ha remarcat. L'alcaldessa ha destacat també que és "important" que la ciutadania vegi com el seu ajuntament s'implica en cooperació internacional "per treballar conjuntament per fer una ciutadania més cívica, més responsable i més madura".

Aquest any s'han presentat 27 projectes i 23 rebran subvenció. El regidor de Cooperació, Cristòbal Sànchez, ha destacat que tots els projectes s'analitzen amb profunditat i que han de complir uns requisits, com estar liderats per una entitat gironina, que tinguin retorn a la ciutat i que la gent de Girona participi de les accions que es fan en països subdesenvolupats. També es valora molt la qualitat del projecte.

Dels projectes subvencionats aquest 2016, catorze són de l’àmbit de la cooperació internacional i tenen com a objectiu la millora de les condicions de vida de les poblacions beneficiàries a través d'actuacions en l'àmbit de la salut, l'educació, el gènere, l'economia i el desenvolupament sostenible. D'aquests, quatre tenen com a destinació el Senegal, quatre més Guatemala i els altres es desenvoluparan a països com el Marroc, Togo, Ruanda, Equador, Colòmbia i l'Índia.

Els altres nou projectes són de sensibilització i educació per al desenvolupament i tenen el seu àmbit d'actuació en la ciutat de Girona. Tenen en comú l'objectiu de donar a conèixer als seus ciutadans i ciutadanes les causes de les desigualtats econòmiques mundials, el foment de la tolerància i el diàleg, així com els valors de la cultura de la pau i el respecte dels drets humans.

Altres ajudes d'urgència

A banda d'aquestes ajudes, a través del Fons Català de Cooperació, el consistori també destina diners a situacions d'emergència en d'altres països. En aquesta línia, el regidor de Cooperació ha explicat que han enviat 5.000 euros a l'Equador després del fort terratrèmol del passat mes d'abril i també 10.000 euros d'ajuda als refugiats Sirians que s'estan a campaments a Grècia.