Mor una nena de 16 mesos en caure des del balcó d'un tercer pis a Salt

L'impacte amb un arbre va esmorteir la caiguda però no va ser suficient per salvar-li la vida

  • Restes de la caiguda a la vorera © M. Estarriola
    Restes de la caiguda a la vorera © M. Estarriola
  • Durant la caiguda va impactar contra l'arbre situat just a sota © M. Estarriola
    Durant la caiguda va impactar contra l'arbre situat just a sota © M. Estarriola
  • Aquest és el balcó des d'on es va precipitar al buit © M. Estarriola
    Aquest és el balcó des d'on es va precipitar al buit © M. Estarriola

Els fets van tenir lloc aquest diumenge al vespre. La nena, que tenia 16 mesos, no es trobava a casa seva sinó al domicili de la dona que li feia de cangur, i que és de nacionalitat senegalesa. L'habitatge es troba situat al tercer pis d'un bloc del carrer doctor Ferran de Salt.

Pels voltants de les nou del vespre, l'infant estava jugant al balcó exterior del pis, que dóna al carrer Torras i Bages. Per motius que es desconeixen, la nena es va enfilar a la barana, va perdre l'equilibri i es va precipitar al buit des d'una alçada de tres pisos.

Segons han explicat els veïns, durant la caiguda el cos de la nena va impactar contra un arbre i, després, va quedar estès a la vorera. A conseqüència de la patacada, l'infant es va fer ferides molt greus. Fins al lloc s'hi van desplaçar efectius d'emergències i agents de la Policia Local. Una ambulància va traslladar l'infant d'urgència fins a l'Hospital Josep Trueta, on els metges van intentar fer els possibles per salvar-li la vida.

La nena, però, que ja es trobava molt greu quan va ingressar al centre hospitalari, no va poder resistir la gravetat de les ferides i va morir poca estona després. Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec del cas i han obert una investigació per aclarir si l'accident va ser causa d'una negligència de la dona que tenia cura de la nena.

Curiosos al matí

A primera hora del matí la notícia s'ha escampat entre la resta de veïns residents al barri. Moltes eren les persones que s'aplegaven al sota el balcó i observaven les evidències de la caiguda de l'infant. Els serveis municipals al migdia encara no havien procedit a netejar la vorera, fet que ha aplegat molts curiosos que s'han dedicat a comentar i assenyalar el recorregut que ha fet el cos de la nena.