La mare dels germans Roca: 'Quedar segons està molt bé'

Montserrat Fontané explica que el fill gran havia pronosticat el resultat

Amb orgull i molta tranquil·litat. Així és com els pares dels germans Roca afronten que El Celler de Can Roca ja no lideri el rànquing dels 50 millors establiments gastronòmics del món segons la revista 'Restaurant'.

La mare, Montserrat Fontané, explicava aquest matí que encara no ha parlat amb ells però que, coneixent-los, això no suposarà cap canvi a la seva manera de fer. "Ells seguiran fent el que han fet fins ara, amb totes les ganes i la il·lusió", ha afirmat alhora que ha afegit que quedar segon "està molt bé" perquè ja va passar l'any 2014 i van continuar tenint la mateixa demanda de clients.

Explica que aquesta nit gairebé no ha dormit perquè estava pendent de la gala que es va celebrar a Nova York. No sabia què passaria però el fill gran, en Joan, li havia dit abans de marxar que intuïa que aquest cop no quedarien primers.

Ampliació:
 

A Can Roca, el restaurant dels pares dels cuiners gironins, seguia el ritme de cada dimarts tot i que les cares eren molt somrients. La mare, la Montserrat Fontané, ja està acostumava a atendre la premsa i quan aquest matí s'hi han presentat els periodistes no l'ha agafat per sorpresa. I això que el seu fill gran, en Joan, li havia dit que no calia que hi fos aquest dia perquè intuïa que no quedarien primers aquest cop. "I sort que no li he fet cas, perquè aquí esteu", deia amb un somriure.

Explica que quedar segon "està molt bé" i que potser així els seus fills estaran "més tranquils" perquè ara, diu, "estan molt enredats". Recuperar el segon lloc de la llista dels 50 millors establiments gastronòmics del món per la revista 'Restaurant" ja havia passat l'any 2012 i 2014 i segons la mare dels cuiners, "no va canviar res" perquè hi va haver la mateixa demanda de clients. Així és que aquest cop creuen que passarà una cosa similar. Enguany, a més, Joan Roca s'ha emportat el premi al millor xef, un guardó que escullen entre els mateixos cuiners i que els pares han rebut amb il·lusió.

Coneixent-los com els coneix, Fontané creu que això no suposarà cap canvi en ells perquè seguiran treballant amb les mateixes ganes i il·lusió. "Ells fan a la seva manera, no per recuperar o tenir o no tenir" assenyala amb molt d'orgull tot dient "serà el que hagi de ser, no importa". Ara espera que estiguin més tranquils perquè tenen una activitat frenètica. Segons diu, "la família és qui més ho nota, perquè sempre n'hi ha un penjat a un avió; és horrorós pels pares, que ja som grans i patim més". Ho diu, però, amb la cara somrient. I afegeix amb el mateix to alegre: "Portem cinc anys ficats en aquesta olla que no sé com en sortirem". Els pares i treballadors esperen amb ganes l'arribada dels guardonats demà dimecres per poder celebrar-ho com cal.

La revista britànica 'Restaurant' ha donat a conèixer el rànquing dels millors restaurants del món durant una gala que s'ha fet aquesta matinada a Nova York. El Celler de Can Roca ha cedit la corona que el distingia com a millor restaurant del món a l'Osteria Francescana i passa a ocupar la segona posició del rànquing de la revista 'Restaurant'. L'establiment regentat pels germans Roca va liderar per primera vegada la prestigiosa llista el 2013 i va repetir l'èxit el 2015. El podi el completa el restaurant Eleven Madison de Nova York. El danès Noma, que el 2014 va ocupar la primera posició en lloc del restaurant dels germans Roca i que l'any passat va quedar tercer, cau fins a la cinquena posició, just per sota del restaurant peruà Central.