Un cotxe comet una infracció i fereix un motorista i una vianant a Girona

El xoc ha causat greus retencions a la carretera Barcelona, una de les principals vies de la ciutat

Un motorista ha resultat ferit greu i una vianant ferida lleu en un accident que s’ha produït aquesta tarda de dissabte al centre de Girona, a l’altura del número 15 de la carretera Barcelona. Els fets han succeït pels volts de les vuit del vespre quan un turisme amb matrícula francesa que circulava en direcció sud per la carretera Barcelona ha comès una infracció i ha trencat a l’esquerra cap a la ronda Sant Antoni Maria Claret. Ha estat llavors quan s’ha emportat per davant el motorista que circulava per la mateixa via en sentit nord. L’home, ha resultat ferit de gravetat i ha estat traslladat a l’Hospital Trueta. Una vianant que estava a la vorera també ha resultat ferida lleu a causa de l’impacte. Fonts de l’Ajuntament de Girona han confirmat que el conductor, que ha quedat detingut, és un home de nacionalitat francesa que anava acompanyat de la seva dona en el moments dels fets. A causa de l'impacte, s'han activat els airbags del vehicle.

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha rebut l’avís quan passaven dos minuts de les vuit del vespre. L’accident s’ha produït davant del bar Núria, a l’altura del número 15 de la carretera Barcelona. Segons han explicat fonts de l’Ajuntament de Girona, el conductor del vehicle amb matrícula francesa – un home de nacionalitat francesa que anava acompanyat de la seva parella- circulava en sentit sud, en direcció cap a Vilablareix, quan per causes que encara es desconeixen, ha trencat cap a l’esquerra- fent una greu infracció de trànsit- per introduir-se a la Ronda Sant Antoni Maria Claret.

Ha estat llavors quan ha topat contra la motocicleta que circulava en sentit nord per la carretera Barcelona. A causa del xoc, el motorista – un veí de Girona de 58 anys- ha resultat ferit de gravetat i ha estat evacuat a l’Hospital Trueta de la ciutat. També ha resultat ferida lleu a causa de l’impacte una vianant que estava a la vorera de la via, que també ha estat traslladada a aquest centre hospitalari.
 

La motocicleta, una BMW de gran cilindrada, ha quedat destrossada a causa del xoc. En concret, gran part de la vorera de la carretera Barcelona on han succeït els fets ha quedat plena de gasolina. A més, a causa de la forta topada, s’han disparat els dos airbags del turisme.

Fonts del consistori gironí han informat que la Policia Municipal ha detingut el conductor del cotxe i està previst que dilluns passi a disposició judicial. L’accident ha causat greus retencions en aquesta carretera, una de les principals vies de la ciutat. Desenes de veïns s’han apropat fins al lloc per veure què havia succeït. D’altra banda, una dotació dels Bombers de la Generalitat s’ha encarregat de netejar la zona i llançar una mena de sorra fina damunt les diverses taques de gasolina que hi havia a la via. En l’incident també hi han treballat tres dotacions del SEM i diversos efectius de la Policia Municipal de Girona que s'han encarregat de regular el trànsit.