Escorcollen els domicilis dels detinguts en relació amb l'assassinat de Jordi Comas

Són dos habitatges a Barcelona, dos a Platja d'Aro i dos més a Palafrugell

Els Mossos d'Esquadra han escorcollat aquest dimecres els domicilis dels sis detinguts vinculats amb l'assassinat de l'empresari gironí Jordi Comas durant un assalt violent a casa seva el 18 de novembre del 2012.

A les dotze del migdia, han fet els registres simultanis a dos habitatges de Barcelona, dos de Platja d'Aro i dos més de Palafrugell. Els mossos busquen proves que incriminin els sospitosos amb el crim.

Els escorcolls s'han fet en presència dels detinguts, un home d'origen albanokosovar i la resta d'origen marroquí. Les detencions són els resultat de tres anys i mig d'investigació.

Està previst que els arrestats passin a disposició del Jutjat d'instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols, que és qui va assumir el cas, a finals de setmana. Estan detinguts per delictes d'assassinat, robatori amb violència en casa habitada i pertinença a grup criminal.

"No li podem tornar la vida"

El president de la FOEG i successor de Jordi Comas, Ernest Plana, ha demanat que es faci "justícia" i que, si es demostra la seva implicació, els detinguts pel crim de l'empresari gironí acabin entre reixes. Segons assegura, durant aquests tres anys i mig mai han perdut l'esperança que el crim es resolgués perquè la policia els havia assegurat que hi hauria detencions. "Sempre hem estat en contacte amb la policia i ens deien que seria una feina llarga i que havíem d'esperar però que al final segur arribaríem a bon fi", ha declarat. Plana ha recordat la importància de Comas en el món turístic i empresarial i ha dit que les detencions entorn a la seva mort violenta són un alleugeriment.

"No podem tornar la vida a en Jordi, només aconseguint que es faci justícia ens sentirem consolats", ha manifestat. Text Ernest Plana va assumir la presidència de la patronal gironina FOEG després de la mort violenta de Jordi Comas, el novembre de 2012. L'empresari va morir asfixiat durant un assalt violent a casa seva, a Platja d'Aro. Des de llavors, assegura que han estat en contacte amb la policia per saber els detalls de la investigació i que mai han perdut l'esperança. "Sempre hem estat en contacte amb la policia i ens deien que seria una feina llarga i que havíem d'esperar però que al final segur arribaríem a bon fi", ha declarat Plana, que ha agraït "l'eficàcia de la policia" i que no hagin "desistit mai" de buscar els implicats.

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts sis homes implicats en els fets (un de nacionalitat albanokosovar i, la resta, marroquins). Les detencions es van fer a Palamós, Platja d'Aro i Barcelona i també s'han dictat quatre ordres europees de detenció i entrega. Aquest dimecres, els mossos han fet registres als domicilis dels arrestats per trobar més proves. Els registres s'han fet en presència dels sis detinguts.

"Després d'una investigació tan llarga només desitgem que es faci justícia", ha dit Plana, que demana al jutge que porta el cas que sigui "reflexiu" i que, si es demostra la seva implicació, acabin a la presó. "No podem tornar la vida a en Jordi, només aconseguint que se li faci justícia tothom se sentirà consolat", ha valorat.