Suspès el judici contra els càrrecs de confiança a l'Ajuntament de Girona

La CUP té deu dies per ampliar el recurs i presentar la documentació nova

El Jutjat contenciós administratiu 1 de Girona ha suspès el judici previst per aquest dimecres contra el nomenament de càrrecs de confiança a l'Ajuntament de Girona.

La CUP va presentar un recurs contra la designació de vuit assessors aprovada al ple extraordinari del 29 de juny del 2015, quan Carles Puigdemont era alcalde. El motiu de suspensió és que la CUP ha demanat ampliar el recurs per incloure també els càrrecs de confiança actuals, nomenats per Marta Madrenas. La jutgessa ha donat un termini de deu dies per presentar la nova documentació.

El regidor de la CUP, Lluc Salellas, ha assegurat a les portes del jutjat que no van "contra ningú" a títol personal, sinó contra la designació de personal eventual per dirigir àrees tècniques.

Ampliació:

La CUP considera que l'Ajuntament de Girona vulnera la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (llei ARSAL) i demana al jutjat que anul·li la creació dels llocs de treball de personal eventual. "Entenem que no eren càrrecs de confiança, sinó vuit persones que es dedicaven a fer tasques directives", ha afirmat Salellas a les portes del Palau de Justícia. La CUP apunta que, segons la llei, per assumir funcions directives cal accedir al lloc de treball amb un concurs públic i no pot ser un nomenament "a dit".

"Posar persones a dit aquí, era un intent de control polític per procediments no permesos per la llei de les àrees que ja dirigeixen regidors", ha ressaltat Lluc Salellas.

Inicialment, el recurs contenciós interposat per la CUP era demanant l'anul·lació del nomenament dels càrrecs de confiança que va aprovar l'aleshores alcalde Carles Puigdemont amb el suport d'ERC al ple extraordinari del 29 de juny passat. En van nomenar vuit: Albert Riera, com a gerent de l'Ajuntament; Narcís Sastre, coordinador de Sostenibilitat; Francesc Xavier Ten com a coordinador d'Arts Escèniques; Georgina Andreu, coordinadora d'Ocupació i Promoció; Clara Sánchez-Castro, coordinadora de Ciutadania; Francesc López, cap de gabinet de l'alcalde; Joaquim Oliva, assessor jurídic, i Jordi Moner, com a coordinador de programes.

"D'aquests vuit en queden poquets, només dos perquè la majoria ja no hi són, però si se'ns dóna la raó, esperem que l'ajuntament es plantegi un canvi absolut i els càrrecs directius es facin per concurs públic", ha apuntat Salellas. Actualment, segons ha recordat el regidor, en el mandat de Marta Madrenas s'han reduït a cinc càrrecs de confiança. Es mantenen Clara Sánchez-Castro i Georgina Andreu i han contractat a Ana Rodríguez (càrrec de confiança pel PSC); Carles Mulero com a cap de gabinet i Oriol Mas, que s'encarrega de comunicació.

Salellas ha volgut deixar clar que el recurs interposat per la CUP no va contra persones individuals. "Nosaltres recorrem les places, no ens importa qui siguin", ha afegit.

Com que el recurs de la CUP se centrava en la relació de llocs de treball creada per Puigdemont, aquest dimecres quan havia de començar el judici la seva advocada, Montserrat Vinyets, ha sol·licitat ampliar el judici també als acords que s'han fet posteriorment sota el govern dels diferents alcaldes, Albert Ballesta i Marta Madrenas.

La jutgessa ha suspès el judici i ha donat un termini de deu dies als demandants per ampliar el recurs i presentar la nova documentació per no generar indefensió a l'Ajuntament de Girona. Un cop fet, caldrà resoldre i assenyalar una nova data de judici.

Salellas també ha lamentat que l'Ajuntament de Girona hagi contractat un advocat extern per portar el cas, en comptes de recórrer als serveis jurídics de la casa. "Ha gastat diners públics per a la contractació d'un advocat quan ja té uns serveis jurídics propis", ha criticat.