El jutge prorroga la detenció de l'autor de l'atropellament mortal d'una nena a Bonmatí

Els Mossos han d'ampliar l'atestat

El detingut per l'atropellament mortal de Bonmatí haurà de passar les properes hores a comissaria a l'espera de la decisió que el jutge prendrà dimecres sobre la seva situació personal. Quan faltaven pocs minuts per dos quarts de dotze, l'arrestat –Àlex A., de 39 anys i veí de Bescanó- ha arribat emmanillat als jutjats de Santa Coloma de Farners. L'home ha baixat del cotxe tapat amb una jaqueta amb caputxa per ocultar el rostre.

Després de pràcticament quatre hores, el detingut ha tornat a sortir per la mateixa porta per la que havia entrat i, novament, tapat amb una mena de llençol per evitar ser reconegut. El magistrat del jutjat d'instrucció número 3 ha decidit prorrogar la detenció a l'espera que els Mossos d'Esquadra ampliïn l'atestat "de forma urgent". El jutge ha trobat a faltar informació que considera imprescindible per poder prendre una decisió sobre la situació personal del detingut.

Per això, el conductor passarà les properes hores a comissaria per tornar als jutjats demà al matí a primera hora per conèixer la resolució del jutge. Els mossos el consideren autor dels delictes d'homicidi imprudent, conducció temerària, conducció sota els efectes de l'alcohol i drogues i lesions.

Atropellament mortal i fuga

Els fets van tenir lloc dilluns passades les tres de la tarda. L'home va atropellar la petita de 4 anys i la seva mare a la GI-532 quan caminaven pel voral. Dos nens més del matrimoni van poder esquivar la furgoneta i van resultar il·lesos. Després de l'impacte, l'home va fugir amb la seva furgoneta i una mosso fora de servei va ser qui va localitzar el vehicle del detingut amb un fort cop al capó. Mitja hora després dels fets, la policia el localitzava i el detenia a Bescanó (Gironès), poble on viu. Quan se li va fer la prova d'alcoholèmia, va donar un resultat de 0,53 mg/l. El conductor també va donar positiu al drogotest.

La mare de la criatura va resultar ferida a resultes de l'impacte i va ingressar a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Fonts del centre hospitalari han confirmat que la dona té policontusions i algunes fractures i que serà traslladada aquesta tarda a l'Hospital Santa Caterina de Salt, on seguirà recuperant-se a planta.
L'Ajuntament de Sant Julià de Llort i Bonmatí (Selva) ha posat a disposició de la família un psicòleg, que aquest matí ha visitat la mare a l'hospital.

L'ajuntament ha decretat tres dies de dol atès que la víctima era del municipi i aquesta tarda a les sis hi ha prevista una concentració de suport a la família.