Dues noves companyies volaran a Moscou i al Regne Unit des de l'Aeroport de Girona

Són Pobeda Airlines i Jet2 respectivament

L'Aeroport de Girona amplia l'oferta de destinacions aquest estiu amb la incorporació de dues noves companyies. Per una banda, l'angelsa Je2 oferirà connexions amb Glasgow, Newcastle i Manchester a partir de la setmana vinent i, a més, té la idea de reforçar l'oferta l'estiu vinent incorporant quatre noves destinacions de Gran Bretanya: Edimburg, Leeds, Belfast i East Midlands.

L'objectiu és arribar l'estiu vinent als 64.000 passatgers. D'altra banda, el 9 de juny començarà a operar també per primera vegada la companyia russa de baix cost Pobeda Airlines, que connectarà Girona amb Moscou els dijous i diumenges fins a finals d'agost.

Els anys 2012 i 2013 es van fer els primers vols a la capital russa, llavors operats per Transaero, però des de fa tres anys la connexió entre les dues ciutats s'havia perdut.

Ampliació:

L'Aeroport de Girona fa un pas més per ampliar oferta i aquest estiu incorpora dues noves companyies. Per una banda, l'anglesa Jet2 que començarà a operar la setmana vinent i que arrenca amb set vols setmanals a Manchester, Glasgow i Newcastle amb l'objectiu de transportar fins a 19.000 turistes.

La companyia té especial interès a portar turistes a la Costa Brava i, per això, ofereix també paquets de vacances a través del seu mateix operador, Jet2 Holidays, i ha tancat acords amb 46 hotels i set ressorts del litoral gironí.

La xifra de passatgers que mourà la companyia és molt poc significativa si es compara amb el principal operador de l'aeroport, Ryanair, que transporta el 96% dels viatgers que arriben o surten de Girona. Aquest mes d'abril, per exemple, dels 140.128 viatgers que han passat per Vilobí d'Onyar, 135.145 ho fan de la mà de Ryanair.

El delegat del Govern, Eudald Casadesús, ha destacat la importància d'anar incorporant noves companyies perquè això reforça "el potencial" de l'aeroport gironí. Malgrat tot, reconeix que l'aeroport depèn en gran mesura de Ryanair, que creu que és "imprescindible" per a Girona.

Expectatives de creixement

El CEO de la companyia, Steve Heapy, ha deixat clar que el seu interès és anar creixent a Girona perquè és una destinació que té elements que busquen els britànics: sol, platja, menjar i beure. Per això, més enllà de presentar l'oferta per a aquest estiu, el responsable de Jet2 ha remarcat els plans de futur.

Segons ha exposat, volen oferir l'estiu vinent quatre destinacions més (Edimburg, Leeds, Belfast i East Midlands), pujar a 16 vols setmanals i arribar a portar 64.000 britànics a la Costa Brava. Heapy ha remarcat que són unes "previsions mínimes" i que esperen superar-les perquè tenen molt bones expectatives de venda de bitllets. Segons reconeix, la Costa Brava ha tornat a ser una destinació buscada pels britànics, especialment després dels incidents a Turquia i Síria.

Heapy també ha donat algunes dades generals de la companyia. Jet2 transporta 3 milions de passatgers des dels set aeroports en els que opera i té 63 avions.

Vols Girona-Moscou

Durant la presentació dels plans de Jet2 a Girona, el delegat del Govern també ha desvetllat que el proper 9 de juny començarà a operar una altra nova companyia. Es tracta de l'aerolínia de baix cost russa Pobeda Airlines, que oferirà vols directes entre Girona i Moscou fins a finals d'agost, els dijous i els diumenges.

Aquesta és la primera vegada que la companyia opera des de Girona i ho farà amb avions que tenen capacitat per portar fins a 140 passatgers. En total, farà 40 vols i els preus dels bitllets són a partir d'uns 160 euros. Girona i la capital russa havien estat connectades els anys 2012 i 2013 amb Transaero però ara feia tres anys que no hi havia cap aerolínia que fes aquesta oferta.