L'escultura exposada a la Catedral de Barcelona no és de Dalí

L'Arquebisbat precisa que està feta a partir d'una figura de cera de l'artista

L'Arquebisbat de Barcelona ha precisat aquest dijous que l'escultura 'Sant Jordi i el Drac' exposada a la Catedral no és del pintor Salvador Dalí, sinó que es tracta d'una reproducció d'una figura original de l'artista empordanès, feta als anys 70.

La peça original estava feta de cera i mesurava uns 10 centímetres, mentre que la reproducció que es troba en una de les capelles de la Catedral fa uns quatre metres i està feta de bronze. Fonts de l'Arquebisbat han matisat ara, així, l'origen de l'escultura -exposada des del 23 d'abril passat i beneïda en el seu dia pel degà-president del Capítol Catedralici, Joan Guiteras- i han assegurat que estan en permanent contacte amb la Fundació Gala-Salvador Dalí.

Des de l'Arquebisbat s'ha atribuït aquesta confusió a una informació que no era "precisa" i que no es "va confrontar" amb la Fundació Dalí, que és qui té la potestat per acreditar l'autenticitat de l'obra. D'altra banda, es desconeix si aquesta polèmica pot afectar la seva exposició en una de les capelles de la Catedral.

La peça original va ser creada a la dècada dels 70 juntament amb 43 exemplars més emmotllats amb les mans de l'artista i "es va fer la fosa en bronze en la mida apropiada, com és el cas de la que es pot visitar a al Catedral de Barcelona", explica l'Arquebisbat en el segon comunicat.