Xoquen dos camions, un d'ells de mercaderies perilloses, a l'AP-7

No hi ha hagut ferits però sí una fuita de peròxid orgànic, un producte inflamable i explosiu

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha posat en fase d'alerta el pla Transcat per un xoc entre dos camions, un d'ells de mercaderies perilloses, a l'AP-7 al Gironès.

El sinistre s'ha produït pels voltants de les 06.30 hores d'aquest dilluns al quilòmetre 49 de l'AP-7, en sentit sud i dins el terme municipal de Cervià de Ter. El telèfon d'emergències 112 ha atès 5 trucades que alertaven de l'accident, que no ha deixat ferits.

Un dels camions transportava set bidons de 30 litres de peròxid orgànic que han patit una fuita de producte que ha caigut a la calçada. El producte és inflamable i explosiu, però s'ha diluït sense risc de contaminació. També hi ha hagut fuita d'una part del gasoil del dipòsit del camió. Els Bombers de la Generalitat han desplaçat sis dotacions a la zona.

Els Bombers han muntat una línia d'aigua preventiva per si calia fer algun tipus de contenció i han acabat d'extingir un petit foc a la roda d'un dels camions. Al sinistre també s'hi han desplaçat 5 dotacions de Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit (SCT) informa que la circulació a l'AP7 ha quedat restringida a un carril en sentit sud a l'alçada de Cervià de Ter i això provoca congestió de fins a 2 quilòmetres.

S'ha mobilitzat una grua pesant per procedir a retirar el camió. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat una unitat medicalitzada de Suport Vital Avançat i informa que no hi ha hagut ferits. A causa de l'accident la concessionària Acesa també ha posat en alerta el Pla d'Autoprotecció PAU de l'AP7.